מתוך ספר המתכונים של

מתוך ספר המתכונים
של פירוליטה

בצק לחמניות חמאה רכות

.

כ-37 לחמניות

לבצק

.

27 גר' מלח
1250 גר' קמח כוסמין לבן
112 גר' סוכר
39 גר' שמרים לחים/ 13 גר' שמרים יבשים
625 גר' מים/ חלב
112 גר' ביצים (כ-2 ביצים L)
112 גר' חמאה רכה (לא מומסת)
________
סה"כ 2,277 גר'

הכנת הלחמניות

.

מערבבים את כל החומרים היבשים במיקסר עם וו הלישה (המלח בתחתית הקערה) במהירות נמוכה.
אם משתמשים בשמרים יבשים מוסיפים אותם כאן, שמרים לחים מפוררים פנימה עם החומרים הרטובים: חלב וביצים, ממשיכים ללוש.
עם התהוות ראשונית של בצק, מזריעים את החמאה בהדרגה,
מגבירים למהירות 2 ולשים עד לקבלת בצק אלסטי והומוגני,
בטמפרטורה שלא תעלה על 24 מעלות,
מבצעים בדיקות מוכנות כמודגם בשיעור, מכסים ומתפיחים כשעה,
שוקלים את הבצק לחתיכות של 60 גר', מכדררים כמודגם בשיעור
ומתפיחים שוב עד להגדלת הנפח ב80% (כ-40 דקות) או בתא התפחה ביתי כ-20 דקות.
אופים על טורבו בתנור שחומם מראש על 160 מעלות כ-20 דקות,
או בתנור סטטי על 200 מעלות כרבע שעה.
הערה: במאפי שמרים ישירים תמיד עדיף חום גבוה בתנור סטטי,
כך המאפים הם בעלי חיי מדף יותר ארוכים.

פירוליטיפ

.

יש לכדרר את כדורי הלחמניות על משטח שיש שאינו מקומח.