מתוך ספר המתכונים של

מתוך ספר המתכונים
של פירוליטה

טארטלט פרלינה (כ-14-15 מנות) / בונוס

.

לקלתית

.

עושים את הבצק במתכון (1) ב-4 פעמים (יש להכפיל פי 4).

למילוי פרלינה אפוי

.

140 גר' א. שקדים
140 גר' מחית פרלינה
300 גר' סוכר
560 גר' ביצים
200 גר' חמאה מומסת
28 ליקר דובדבנים
350 גר' פירות חתוכים לקוביות: מיקס פירות יער קפואים- דובדבנים, אוכמניות, משמש.
___________
סה"כ 1,718 גר'

לגנאש פרי

.

300 גר' שוקולד לבן
120 גר' מחית פרי הומייד: תות, מלון, אננס, משמש.
50 גר' חמאה
100 גר' ביצים (2 בגודל M)
___________
סה"כ 570 גר'

לקישוט

.

מרנג שוויצרי (מתכון להכנה כמו בטארט לימון)
שקדים גרוסים
מרמלדה

למרמלדה

.

200 גר' מחית פרי
4 גר' פקטין
25 גר' סוכר
1 כפית מיץ לימון (5 גר')
___________
סה"כ 234 גר'

הכנת קלתית השוקולד

.

אם שולי הטארט גבוהים מ-2 ס"מ:
אפיה עיורת עם משקולות כ-10 דקות
אפיה גלויה כ-5 דקות,
עם מילוי כ10-15 דקות.
על 170 מעלות.
אם שולי הטארט נמוכים יותר מ-2 ס"מ
מקפיאים את הקלתית ללא כיסוי ואופים כ-12 דקות אפיה גלויה (170 מעלות).

הכנת מלוי פרלינה אפוי

.

מחממים על באן- מרי א. שקדים, מחית פרלינה, סוכר וביצים עד למרקם סמיך.
מסירים מהאש, מוסיפים חמאה מומסת וליקר וטורפים היטב.
יוצקים מעל כל טארט אישי כ70-80 גר' קרם (תלוי בגובה השוליים).
מסדרים פירות בפנים בפיזור אחיד, אופים כ1/4 שעה ומצננים היטב.

הכנת גנאש פרי

.

טוחנים תות, מלון, אננס ומשמש למחית פרי ללא סוכר.
מחממים את המחית עם החמאה (לא מרתיחים).
יוצקים על השוקולד המומס חלקית, טוחנים יחד ומצננים עד להתמצקות כשעתיים.

הכנת המרמלדה

.

הוראות הכנה כמו בקולי קסיס שבטארט לימון.

פירוליטיפ

.

ניתן להמיר את מחית הפרלינה בכל מחית שומנית אחרת שאוהבים: פיסטוק, נוצ'לה, חלבה. (במילוי פרלינה אפוי)
ניתן להכניס את כל מרכיבי הגנאש יחד למיקרוגל, לטחון ולצנן. (בגנאש פרי)