אם שולי הטארט גבוהים מ-2 ס"מ:
אפיה עיורת עם משקולות כ-10 דקות
אפיה גלויה כ-5 דקות,
עם מילוי כ10-15 דקות.
על 170 מעלות.
אם שולי הטארט נמוכים יותר מ-2 ס"מ
מקפיאים את הקלתית
ללא כיסוי ואופים כ-12 דקות אפיה גלויה (170 מעלות).
הכנת מלוי פרלינה אפוי
.
מחממים על באן- מרי א. שקדים, מחית פרלינה, סוכר וביצים
עד למרקם סמיך.
מסירים מהאש, מוסיפים חמאה מומסת וליקר וטורפים היטב.
יוצקים מעל כל טארט אישי כ70-80 גר' קרם (תלוי בגובה
השוליים). מסדרים פירות בפנים בפיזור אחיד,
אופים כ1/4 שעה ומצננים היטב.
הכנת גנאש פרי
.
טוחנים תות, מלון, אננס ומשמש למחית פרי ללא סוכר.
מחממים את המחית עם החמאה (לא מרתיחים).
יוצקים על השוקולד המומס חלקית, טוחנים יחד ומצננים עד
להתמצקות כשעתיים.
הכנת המרמלדה
.
הוראות הכנה כמו בקולי קסיס שבטארט לימון.
פירוליטיפ
.
ניתן להמיר את מחית הפרלינה בכל מחית שומנית אחרת שאוהבים: פיסטוק, נוצ'לה, חלבה. (במילוי פרלינה אפוי)
ניתן להכניס את כל מרכיבי הגנאש יחד למיקרוגל,
לטחון ולצנן. (בגנאש פרי)