כל מתכון יכול להיהפך 1:1 לעוגת מוס בקוטר ממוצע של 20 ס"מ. (גובה 5 ס"מ) המתכון מתאים לכוסות שוט כמו שהשף הראה (150 מ"ל) לכ-10 כוסות, או לכוסות שוט של 90 מ"ל לכ- 16 כוסות.
מחממים מים ושמן. במקביל שוקלים סוכר דבש וריבה יחד,
מערבבים במיקסר עם בלון ההקצפה במהירות בינונית.
כשהמים והשמן חמים מעבירים לקערת המיקסר של הדבש וממשיכים לערבב על מהירות נמוכה עד שהמסה חמימה באזור ה-50 מעלות.
מוסיפים פנימה ביצים בהדרגה. מערבבים את כל החומרים היבשים
ביחד ומוסיפים לקערת המיקסר לערבוב. מסיימים ערבוב באופן ידני ומגיעים למסה חלקה והומוגנית.
אופים על טורבו ב160 מעלות כ 30 – 40 דקות.
מניחים מעל דיסקית שוקולד חלב מטומפרר
הכנת המדלן
.
מערבבים ידני ביצים וסוכרים. בכמיות גדולות מערבבים במיקסר במהירות נמוכה.
מוסיפים דבש, מערבבים את כל היבשים יחד.
מוסיפים אותם ובסוף חמאה מומסת.
מזלפים 3/4 גובה לסיליקון מדלן. טופחים קלות את התבנית.
מכניסים למקרר ומחכים לפחות שלוש עד ארבע שעות (רצוי לילה שלם)
אופים על טורבו 170 מעלות 10 דקות.
ניתן להשתמש בכל שכבה כעוגה נפרדת או כמילוי בין שכבות עוגה.
עוגת דבש משתבחת במקרר אחרי יומיים.
ככל שמסת עוגית המדלן שוהה זמן רב יותר במקרר
לפני אפייתה היא יוצאת נפוחה, אוורירית ויפה יותר.