מתוך ספר המתכונים של

מתוך ספר המתכונים
של פירוליטה

כוס מילקי סטייל

.

מאת עידן חדד

.

כלים נדרשים למתכונים של קינוחי כוסות

.

ניתן לרכוש את הכלים באתר של קוק סטוק
בהנחה מיוחדת לבית הספר פירוליטה,
ולקבל הכל עד פתח הבית ללא התניה בסכום הקניה!
נכנסים לאתר כאן בקישור- www.cookstock.co.il מזמינים מה שרוצים, אין הגבלה לכמות מינימום.
בסיום הקניה, ניגשים לעגלה,
במקום שכתוב: "יש לך קופון?"- שם מזינים את הקוד הזה- pirolita1010,
לוחצים על: "הפעל קופון" ומקבלים הנחה!

כמו כן ניתן לקבל 10% הנחה באתר של מר קייק, www.mrcake.co.il
יש להזין את הקופון: פירוליטה (בעברית) וללחוץ על "הפעל קופון".

1. כוסות שוט גובה 10 ס"מ
2. משקל דיגיטלי למזון
3. לקקנים
4. ספטולה (פאלטה)
5. מטרפה ידנית
6. מסננת (קוטר 15 ס"מ)
7. משטח סיליקון (לא חובה)
8. צנטר משונן גדול
9. צנטר חלק גדול 1 ס"מ
10. שקי זילוף
11. דפי גיטרה
12. מקד עגול
13. תבנית סיליקון בדוגמת מדלן
14. קלחת קטנה (לא חובה)
15. בלנדר מקל
16. רינג מלבני (לא חובה)
17. קערות רחבות

למוס שוקולד מריר חלב

.

166 גר' חלב
2 גר' מלח
83 גר' חלמון מפוסטר
30 גר' מסת ג'לטין
114 גר' שוקולד מריר
114 גר' שוקולד חלב
250 גר' שמנת מתוקה

רכיבים לקצפת מתוקה

.

500 גר' שמנת מתוקה
50 גר' אבקת סוכר
50 גר' פודינג ווניל

הכנת מוס שוקולד

.

ממיסים אבקת ג'לטין במים ומניחים כ 20 דק' בצד. ממיסים את השוקולדים.
מרתיחים את החלב עם המלח,
מכינים אנגלז עם החלמון (מחממים חלב, טורפים חלמונים ומשווים טמפרורות בפולסים. מחזירים לסיר ומבשלים לטמפ' 82-84 מעלות, על אש נמוכה- בינונית.
מוסיפים את הג'לטין,
מסננים על השוקולד ומערבבים היטב עם לקקן מבפנים כלפי חוץ, או שופכים על השוקולד וטוחנים.
כשהמסה התקררה ל33-35 מעלות
מקציפים את השמנת 70% ומקפלים לתוך המסה. מקפיאים עד להתייצבות.

הכנת הקצפת המתוקה

.

מקציפים שמנת מתוקה ולקראת סוף ההקצפה, כשהיא במצב יוגורט מכניסים פנימה את אבקת הסוכר והפודינג ווניל.
(יש לנפות את האבקות לפני הכנסתם).
מקציפים לקצף יציב .
מכניסים לשק זילוף עם צנטר משונן לא צפוף קוטר 12
ומזלפים ע"פ ההדגמה. מקשטים בפניני שוקולד.

פירוליטיפ

.

בדיקת מוכנות קרם אנגלז במדחום או בשיטת המטרפה - הדגמה בשיעור.
לגובה אחיד של מוס בכל הכוסות מניחים אותן על משקל ומזלפים. (במוס שוקולד)
לשמנת צמחית אין צורך להוסיף א. סוכר ופודינג וניל. (לקצפת מתוקה)