נפאז' מחומם
תותים מיובשים/ פיסטוקים קצוצים
א. סוכר
מעט צבע אדום
להכנת העוגה
.
בקערה מניחים ביצים, סוכר, מלח, שמנת ומערבבים היטב.
מנפים את הקמח וא.אפיה ומוסיפים את היבשים
לתערובת הביצים במיקסר עם וו גיטרה.
מחממים את החמאה ל 40-45 מעלות ומוסיפים לממרח הפיסטוק מערבבים היטב ומוסיפים לתערובת שבמיקסר.
מוסיפים את הפיסטוקים הטחונים וממשיכים לערבב.
1/3 מהתערובת (300 גר) מערבבים עם קקאו ושמן לקבלת צבע.
שוקלים כ-200 גר' ממסת הפיסטוק ומעליו מוזגים 85 גר' מסת קקאו.
יוצרים מרקם של שיש בעזרת מזלג.
אופים על טורבו בחום 160-175 מעלות (תלוי בתנור) כ– 15-20 דק'.
מוציאים את העוגות מהתנור (זה בסדר אם העוגה מעט רכה
ולא אפוייה מעל).
מזלפים את המרציפן תות מעל ואופים לעוד 8 דק'. הערה: בשיעור העוגה נאפתה בתוכנית טורבו,
אם מעוניינים לקבל מרקם של פטיפור רך יותר,
ניתן לאפות בתוכנית סטטית ולהאריך את זמן האפיה.
להכנת הטופינג
.
מערבבים יחד הכול עד להומוגניות
(חשוב לערבב תחילה את המרציפן לקבלת מרקם חלק)
מזלפים מעל לעוגה האפויה בעזרת שק זילוף
עם צנטר חלק קוטר 7 מ"מ.
אופים בחום של 160 מעלות כ 8 דק'.
מוציאים ומצננים.
מחממים את הנפאז' עם א. סוכר,
צובעים את הנפאז' במעט צבע אדום ומברישים את המרציפן.
מפזרים קישוטים מעל.
פירוליטיפ
.
ניתן להעשיר את הנפאז' לציפוי המרציפן במחיות
פרי בצבעים תואמים.
ניתן לקשט בחמוצויות, דובדבנים וכד'