סילבוס תוכנית הלימודים המקיפה והיסודית מישלן PRO
ללמוד ישירות מהשפים התותחים את כל תחומי הקונדיטוריה: פטיסרי, שוקולד ובולנז’רי
הפרק שיתן לך הבנה מעמיקה ויסודית על בצק פריך ומתי ליישם כל שיטה,
וילמד אותך להכין עוגיות מקצועיות בארבע טכניקות שונות.
מבין התכנים:
עוגיות פלורנטין- ויטראז'
עוגיות ריבה
עוגיות וניל שוקולד לוז
עוגיות שוקולד צ'יפס
הפרק שיחשוף בפנייך את כל הסודות איך ליצור קירות טארט מדויקים שלא נסוגים מילימטר באפיה, אף ללא אפיה עיוורת-
מכל סוגי הרינגים המתאימים שברשותך!
עיצוב הבצק לטארט בשיטות שונות.
מבין התכנים:
טארט משמש ופיסטוק
טארט שוקולד קרמל
טארטלט לימון יוזו ומרנג
קיש בצלים ושקדים
הפרק שילמד אותך את היסודות החשובים בקונדיטוריה, יוכיח לך כמה גם בקלאסיקה צרפתית יש עומק רב, ויחשוף בפניך טכניקות בלעדיות.
מבין התכנים:
קרם ברולה
פנקוטה
מילפיי
פונדנט
סופלה
הפרק שיחשוף בפנייך תובנות נחוצות ויתווה לך דרך חדשנית להכנת עוגות בחושות, תוך הבנה עמוקה ויסודית על התנהגות כל חומרי הגלם הבסיסיים במשפחת העוגות הבחושות...
היסודות החשובים בקונדיטוריה בכלל ובעוגות הבחושות בפרט.
מבין התכנים:
קייק אוריון
קייק בננה בלונד פקאן
בחושה קפה לוז פרווה
קייק פיסטוק קסיס
טיגריס
הפרק שיוציא לך את הפחד ממאפי גבינה שצונחים וילמד אותך את כל הסודות לבניית עוגות גבינה יציבות, מרשימות ולא חונקות, ייתן לך הבנה יסודית בבצקים פריכים בפרט ובבצקים בכלל, טכניקת הריסוס בלי ללכלך כלום...
הסוד לעוגת גבינה אפויה שלא צונחת הכי טעימה.
מבין התכנים:
עוגת גבינה אפויה
טארט דובדבן יוגורט
עוגת מוס גבינה מנומרת
עוגת מוס גבינה הדרים אישית- טכניקת הריסוס
הפרק שיגמול אותך סופית מהפחד מבצק רבוך, שף קונדיטור תומר כבירי משתף איתך את כל הטכניקות והפרקטיקות איך להפיק ממנו יצירות מרהיבות שיעלו בכמה רמות כל בופה שיצא מתחת ידיך.
מבין התכנים:
מהו בצק רבוך?
אקלייר תות וניל
רליז'יוז לימון יוזו
טיוב שחור לבן
פחזניות אוכמניות
פארי ברסט
הפרק הקלה, השונה והייחודית של השוקולטייר רונן אפללו ליצירת פרלינים דקים ועמידים, מבריקים וטעימים שנשלפים ברגע מהתבנית!
שיטות צביעה.
מבין התכנים:
טמפרור
גנאש רויאל
גנאש ג'ינג'ר דבש
גנאש מחיות פרי
טמפרור בשיטת
הזרעה
סגירת הפרלינים
הפרק המקיף והבלעדי בישראל- שילמד אותך איך להכין עוגיות מקרון מסותתות כמו ממכונה בשיטה הרצויה לך ובזמן העומד לרשותך לפני הפקת האירוע: איטלקי / צרפתי/ שויצרי.
מבין התכנים:
אפקטים שונים ומילויים בטעם עשיר מאצולת הפטיסרי הצרפתי
מקרון על בסיס מרנג איטלקי
מקרון על בסיס מרנג צרפתי
מקרון על בסיס מרנג שויצרי
אפקטים
מילויי המקרון
הפרק המשולב שילמד אותך להכין עוגות ראווה מוקפדות ומקצועיות וגם יעניק לך הכשרה למתכונאות מוס: הדרכה צעד אחר צעד איך לבנות כל מוס שעולה בדעתך!
מבין התכנים:
עוגת טרוקדרו פיסטוק, תות ושנטי
עוגת אנטרמה אקזוטית, עוגת המותג
עוגת וניל קרמל מגודרת שוקולד לבן
עוגת פאדג' משרבייה
הדרכה למתכונאות מוס
הפרק שיתן לך שניים באחד: ידגים בנית מוס בכוסות כמו השפים הגדולים עם האלמנטים שיוצרים איזון מרקמים נכון ושכבות אחידות ועמידות גם בכמות מסחרית, ויאפשר לך ליישם הכל גם כעוגות ראווה!
מבין התכנים:
כוס מילקי סטייל
כוס ג'נדויה
בקישוט טויל •כוס חלום בורוד
כוס אקזוטיקה וגילופי לוטוס
כוס כיכר מדלן
הפרק שיפתח בפניך צוהר לעולמות תוכן רחבים ומקצועיים בקונדיטוריה - מעבר לפטיפור הקטן והנחשק- שאי אפשר שלא לעצור על ידו, וילמד אותך איך להמיר את חומרי הגלם האיכותיים לחומרים אחרים בהתאם לטעם והעדפות הלקוח.
מבין התכנים:
מגנום וניל דובדבן
פטיפור מבחושה שוקולד פיסטוק
פטיפור קרמו אקזוטי
פיננסייר שקדים משמש
פטיפור חצי ספרה
הפרק שיקנה לך חשיבה יצירתית והבנה רוחבית בבצקים בכלל ובבצקים כרוכים ועליים בפרט.
מבין התכנים:
בצק בריוש
בריוש דו צבעי- זברה
חלת בריוש דו צבעי
בצק עלים
שוסון או פום
פיטיבייה
בצק קרואסון
קיפולים
קרואסון אדום
קרואסון שוקולד
בצק דניש
דניש מעטפות בשמל
דניש כתר פרלינה
הפרק שילמד אותך להכין חלות תוך שימוש בשמרים השונים ויישום מגוון קליעות, מורכבות לצד פשוטות,
תוך הבנה עמוקה של התנהגות החומרים, הסדר והטמפרטורה האידיאליים עבור כל אחד מסוגי השמרים הקיימים.
מבין התכנים:
מבוא לבצקי שמרים ישירים
בצק חלות
קליעת 4,5,6
קליעת חלת כדור
לחמניות שמיניה
הפרק שילמד אותך להכין מאפי שמרים ישירים
הכנת 4 בצקים בהתאם ישירים התאם למטרה, ומגון רחב של מילויים,
תוך הבנה עמוקה של התנהגות החומרים, הסדר והטמפרטורה האידיאליים עבור כל אחד מסוגי השמרים הקיימים.
מבין התכנים:
בצק שמרים לרוגעלך+ רוגעלך שוקולד
בצק פרסבורגר- מלית פרג
מקלעת- מלית גבינה
עוגת בורג- מלית שוקולד
בצק שמרים קר
סינבון במילוי וניל- שוקוצ'יפס
גביניות- מלית גבינה ותפוחים
בצק שמרים מהיר לעוגות
קראנץ קינמון ושקדים
עוגת קרנץ כתר- מלית אגוזים
סיכום
הפרק שילמד אותך לבנות ולהאכיל מחמצת בשיטה קלה.
מבין התכנים:
באגט
לחם זיתים ולחם דגנים
איך בונים מחמצת וכיצד מאכילים אותה?
לחם שיפון
ג'בטה
לחם סקנדינבי
לחם כוסמין
חלת מחמצת מ4 רצועות
דגשים, תובנות והיבטים נוספים שחייבים להכיר, כולל טכניקות מוספות שלא תרצי לפספס.
מבין התכנים:
הזילוף בקונדיטוריה
דסקיות שוקולד
סוגי הפקטין ויישומם
הג'לטין- שימוש נכון
מתכון עוגת פאדג'
עוגת גבינה אפויה מנומרת
מרנג שוויצרי ומרנג צרפתי
מילוי קפה ג'מייקני
עוגת המקרון
חרצית שוקולד
בייגל תפוחים
עוגת שוקולד אישית מיני רוגעלך
חלה מ- 4 רצועות
עוגת פירות ברשת שוקולד
אחרי שתדעי להכין פרודוקטים מהחלומות - תדעי גם לצלם ולהוכיח למעסיק/ ללקוח את המומחיות שלך.
מבין התכנים:
הכרות עם כללי העיצוב העולמיים
דגשים בצילום מזון וסטיילינג מזון
צילום מזון עם המאסטר דניאל לילה
עיצוב בארים - כל הסודות מהתותחית אלישבע גליקסברג
סטיילינג מזון עם נעמה רן
סטיילינג מזון עם שרית נובק
למדי על הדרכים לנהל ולהתנהל נכון עסקית בקונדיטוריה.
מבין התכנים:
איך בונים מוצר מנצח?
איך בונים חבילה?
7 הטריגרים שחייבים לקחת
בחשבון בפעילות העסקית
איך מביאים לקוחות בדיגיטל ואיך משמרים אותם
איך מביאים לקוחות בשיטת קו 11?
איך מביאים לקוחות בפרינט
מהי הסכמה ליצירת מודעה שמדברת ללב הלקוח?
איך יוצרים שת"פ מוצלח, שיביא לך עסקאות גדולות ומשתלמות?
המתודה שמאחורי הנוסחה לתמחור
איך מוכרים בקלות ובכיף לפי מודל phonex
איך משפרים רווחיות והמרות
איך משמרים לקוחות קיימים
פרק חובה עבור כל מי שמתנהלת מול לקוחות, מי שרוצה לפתוח עסק בקונדיטוריה מהבית או מחוץ לו, או כשמדובר בעסק קיים וכן הדרכה לבניית סדנאות.
מבין התכנים:
בניית תמהיל מוצרים רווחי
השפה המיתוגית של העסק
שיווק : מודל SWOT
הנוסחה לתמחור מנצח ורווחי
בניית תקציב
רכישת ציוד
תפעול :התנהלות מול רשויות המס, מול ספקים ומול לקוחות
עקרונות לבניית סדנה