מתוך ספר המתכונים של

מתוך ספר המתכונים
של פירוליטה

בצק פרסבורגר

.

לבצק (ל-3 עוגות)

.

200 גר' חמאה רכה בקוביות/ חמאת קוקוס/ מחמאה/ שמן/ מחית תפוחי עץ
90 גר' א. סוכר
2 גר' (1/2 כפית) מלח
60 מ"ל חלב
20 גר' חלמון (מ1 ביצה L)
25 גר' שמרים טריים
560 גר' קמח לחם

הכנת הבצק

.

במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה עם אבקת הסוכר והמלח.
מוסיפים חומרים רטובים: חלב וחלמונים, ומערבבים כמה שניות.
מפוררים פנימה את השמרים ומערבבים שוב.
מוסיפים את הקמח לעיבוד קצר במהירות נמוכה רק עד להתהוות הבצק.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים לקירור, עדיף לילה (מינימום שעתיים).
חותכים לחתיכות במשקל של כ-320 גר' כל אחת.
מרדדים לעלה מלבני בגודל 25*35 או ריבועי 30*30, וממלאים במילוי הפרג, מגלגלים וסוגרים,
מניחים להתפחה שניה כחצי שעה.
מזגגים בביצה כמודגם בעוגת בורג שוקולד.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כחצי שעה.

פירוליטיפ

.

ניתן לחרוץ כשליש מעלה הבצק בגלגלת מטריצה כמודגם בשיעור,
ובכך למנוע התנפחות העלה ושבירתו, ולהרוויח על הדרך דוגמה יפיפיה.