מתוך ספר המתכונים של

מתוך ספר המתכונים
של פירוליטה

חלת כדור

.

4 חלות כדור במשקל 480 גר' כ"א/ 3 חלות כדור במשקל 640 גר' כ"א

לבצק לחלות

.

50 גר' שמרים לחים בקוביה או בגרגירים (ליבשים אינסטנט- 22 גר')
500 מ"ל מים קרים מאד
90 גר' סוכר
65 גר' ביצים (ביצה גדולה L)
123 גר' שמן
1125 גר' קמח לחם (מתוכם שמים 125 גר' בתחילה עם הההקצפה)
12 גר' מלח

הכנת הבצק

.

מקציפים את השמרים עם הסוכר והמים, עם 10% מתוך כמות הקמח,
2 דק' במהירות נמוכה ו2 דק' במהירות בינונית.
מוסיפים את הביצה ומקציפים עוד כמה שניות.
מחליפים את זרוע ההקצפה לזרוע הלישה,
מוסיפים את שאר הקמח, ומתחילים ללוש במהירות נמוכה.
ברגע שמתחילה התהוות ראשונית של בצק מזרזפים פנימה את השמן,
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש.
לקראת סוף הלישה, בדקה האחרונה, עוברים למהירות גבוהה.
סך הכל לישה כ-8 דק' (הזמן משתנה בהתאם למיקסר ולפרמטרים נוספים ואינו אינדיקציה)
יש לשמור על טמפרטורת הבצק.
הופכים את קערת הבצק על משטח השיש המקומח מעט ומקפלים לכדור.
מחזירים לקערה, מכסים ומשהים למנוחה עד להכפלת הנפח (כשעה) .
שוקלים לפיסות (לחלות כמו בתמונה כל פיסה במשקל 120 גר')
מקפידים להניח את הפיסות ע"פ סדר חלוקתן וכך מתרחשת מנוחת ביניים חיונית.
מגלגלים לרצועות ארוכות (כ-30 ס"מ) וקולעים כמודגם בסרטון,
מכסים למנוחה אחרונה (כ-40 דק')
מושחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום
ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ-23 דק'