מתוך ספר המתכונים של

מתוך ספר המתכונים
של פירוליטה

חלת גבינה ספרדית / שף קונדיטור ערן שוורצברד

.

לבצק (2 חלות)

.

75 גרם צימוקים
40 גרם משמשים מיובשים חתוכים/חמוציות
30 גרם צנוברים
10 גרם שמרים טריים
18 גרם מים או חלב
22 גרם סוכר
200 גרם קמח
100 גרם ביצים
24 גרם שמן זית
קליפה מגוררת מחצי לימון
4 גרם מלח
90 גרם חמאה חתוכה לקוביות
שמן זית לשימון המגש

למילוי גבינת ריקוטה

.

300 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינה 5%
40 גרם שמנת חמוצה
52 גרם סוכר
גרגרים מ-1/2 מקל וניל חצוי לאורכו
קליפה מגוררת מלימון / תפוז
65 גרם אבקת פודינג וניל
30 גרם קורנפלור
50 גרם ביצים

לקישוט

.

אבקת סוכר

הכנת הבצק

.

בקערה מניחים את הפירות היבשים, יוצקים עליהם מים רותחים ומחכים שעה.
בקערת המיקסר, מניחים את השמרים החלב והסוכר מערבבים קלות עם מטרפה ידנית.
מניחים מעל את הקמח, ביצים, שמן זית וגרידת הלימון ולשים בעזרת וו גיטרה במהירות נמוכה-בינונית כ 8 דקות.
מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את המלח והחמאה בהדרגה, עד שהחמאה נבלעת בבצק. לשים כ-10 דקות, עד שהבצק נפרד מהדפנות.
מסננים את הפירות המיובשים ומוסיפים לבצק, לשים כדקה. לא ללוש יותר מדי. מכסים את הקערה ומתפיחים 45 דקות.
מחלקים את הבצק למנות של 300 גרם ויוצרים כדורים. משמנים את הכדורים בשמן זית ומניחים על מגש משומן בשמן זית. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ושומרים שעה במקרר.
מרדדים דק כל כדור בצק על משטח משומן למלבן ברוחב 30 ס"מ ובעובי 2 מ''מ. מורחים את הבצק בשמן זית.
מזלפים לאורך הבצק מילוי גבינת ריקוטה (כ-300 גרם) ומגלגלים לגלילה. יוצרים מהגלילה שבלול ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. ממתינים חצי שעה.
אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
מצננים, מורחים בשמן זית ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר.

הכנת מילוי גבינת ריקוטה

.

בקערת המיקסר, בעזרת וו הגיטרה, מערבבים את המרכיבים לקבלת מרקם חלק ואחיד. מעבירים לשק זילוף.

קישוט

.

אבקת סוכר