מתוך ספר המתכונים של

עוגיות ריבה

.

20 יח' קוטר 6 ס"מ

לבצק העוגיות
300 גר' קמח
3 גר' אבקת אפייה
150 גר' חמאה
150 גר' אבקת סוכר
60 גר' חלמון (3 חלמונים מביצים L)
15 גר' מים
כ.ש. וניל*
2 גר' מלח
ריבת פטל/ תות (צנצנת קטנה)
הכנת בצק העוגיות
שמים בקערת המיקסר את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר,
הוניל, המלח והחמאה.
מערבבים עם גיטרה עד לקבלת פירורים דקים.
מוסיפים את החלמונים והמים, ומערבלים עד שהבצק אחיד.
מרדדים לגובה 3 מ"מ, ומקררים/ מקפיאים.
קורצים עוגיות בקוטר 6 ס"מ עם מקד משונן.
מחוררים עם מקד עגול קטן מחצית מהעוגיות,
ואופים על טורבו 155-165 מע' כרבע שעה עד להשחמה.
מזלפים על העוגיות השלמות ריבת פטל, ומדביקים להן את העוגיה עם החור.
מפזרים אבקת סוכר מלמעלה, ומזלפים ריבה לתוך החור.

פירוליטיפ

* ניתן להמיר את אבקת הוניל למחית וניל לפי הטעם, ואז יש להוסיף אותה לחלמון