מתוך ספר המתכונים של

שקי גבינות ומקלעות

.

20 שקים או 9 מקלעות

לבצק:
25 גר' שמרים טריים
36 גר' סוכר (3 כפות)
300 מ"ל מים קרים מאד
1 כף חומץ
1 שן שום כתושה
חופן עשבי תיבול קצוצים דק (פטרוזיליה/ רוזמרין/ טימין)
2 כפות שמן זית
500 גר' קמח רב תכליתי
1 כפית א. אפיה
1 כפית שטוחה מלח
למלית הגבינות:
300 גר' מיקס מוצרלה, סקנדינבית וגאודה
250 גר' גבינת פטה/ בולגרית
1 ביצה
1 כף קמח
1 כפית גדושה זעתר
לזיגוג:
1 ביצה טרופה
קורט מלח
כף שטוחה זעתר

הוראות הכנה:

הכנת הבצק:
טורפים בקערת המיקסר שמרים טריים עם מים וסוכר,
מוסיפים את שאר החומרים לפי סדר הופעתם במתכון,
לשים במהירות נמוכה 2 דק', ועוד 8 דק' במהירות בינונית,
מכסים ומתפיחים כ-50 דק',
שוקלים את הבצק לפיסות: לשקים- משקל כל פיסה 45 גר',
למקלעות- משקל כל פיסה- 100 גר'.
מרדדים וממלאים בתערובת הגבינות על פי הפרזנטציה הרצויה:
בעיצוב שק- מסובבים את צוואר העלה לקבלת מראה שק ומגישים עם גבעול פטרוזיליה סביבו.
בעיצוב מקלעת- מרדדים וחורצים לפי המודגם בתמונה,
מהדקים את העלה על המילוי,
את הרצועות מסובבים סביב הנ"ל תוכ"ד סיבוב כל רצועה לקבלת המראה המיוחד (כמודגם במס' 6 בקולאז')
סוגרים לחישוק או לצורת סהר.
מזגגים בציפוי ואופים בתנור סטטי מחומם מראש על 200 מעלות כ25 דק'.
הכנת מלית הגבינות:
מגררים את גבינת הפטה ומערבבים עם שאר סוגי הגבינה,
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים הכל יחד.
הכנת הזיגוג:
מערבבים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם הומוגני

פירוליטיפ

• הבצק פרווה ומתאים גם למילוי בשרי

• אם מכינים את הבצק משמרים יבשים אינסטנט משתמשים ב10 גר',
מתחילים בחומרים היבשים+ השמרים, ונוזלים בהדרגה תוכ"ד לישה.

• החומץ מסייע ומזרז את פעולת השמרים- כך מקבלים התפחה מהירה:
התפחה ראשונה כ50 דק' ואחריה אין צורך בהתפחה נוספת
בתנאי שמקפידים על סדר נכון, כלומר עד שמסיימים לשקול את כל הפיסות,
הן כבר נחו, חוזרים לפיסה הראשונה, מעצבים וממלאים, כך לפי הסדר,
עד שמגיעים לאחרונה כמעט כולם כבר נחו ותפחו עוד,
בתנור ביתי מכניסים רק תבנית אחת בכל פעם מכיוון שמדובר באפיה סטטית- ללא טורבו,
ולכן שאר התבניות נחות בינתיים... ומתרחשת התפחה נוספת מאליה.

• במקום מיקס הגבינות ניתן להשתמש בגבינה צהובה מגורדת או מוצרלה וכד'

• במקום גבינת פטה ניתן להשתמש בכל גבינה מלוחה שאוהבים.

• בעיצוב עלה הבצק לשק מרדדים על סילפיין רשת מרוסס בספריי שמן,
כך נמנעת הידבקות שולי עלה השק וטקסטורת רשת צפופה.