מתוך ספר המתכונים של

טארטלט תות לימון

.

8 טארטלטים אישיים בקוטר 8 ס"מ

לבצק פריך
50 גר׳ אבקת סוכר
1 ביצה S
100 גר׳ חמאה
35 גר׳ אבקת שקדים
170 גר׳ קמח
1 גר׳ מלח
לקולי תות
200 גר' מחית תות/ תות קפוא טחון
36 גר' סוכר
4 גר' א. ג'לטין מהולה ב20 גר' מים
לקרם לימון
140 גר' מיץ לימון
2 חלמונים M
3 ביצים M
150 גר' סוכר
12 גר' עמילן טפיוקה
100 גר' חמאה קרה בקוביות
למרנג ספירלי
116 גר' חלבון טרי
175 גר' סוכר
58 גר' אבקת סוכר מנופה

אופן ההכנה

הכנת הבצק הפריך
במעבד מזון מערבבים את כל החומרים היבשים,
ומוסיפים חמאה קרה בקוביות של 1*1 ס"מ,
עד לקבלת מרקם קוסקוס,
מוסיפים ביצה ועוצרים את פעולת המכשיר ברגע שנאסף בצק.
משטחים לעובי "פיתה" ומקפיאים כ20 דק'.
מרדדים לעלה בעובי 2.5 מ״מ בין 2 נירות אפיה.
שליש ממנו מחוררים בעזרת מזלג או גלגלת קוצים ומניחים בצד,
ושני שליש מצננים שוב להתייצבות.
מוציאים ומפשירים ממש מעט, מטביעים כל רינג בתוך העלה שהמתין בצד,
מסדרים רצועות בגובה הרינג ובאורך היקפו, מקפיאים יחד ושוברים שאריות.
משהים לילה במקרר ואופים על טורבו 150 מע' 20 דק'.
הכנת קולי תות
מכינים מסת ג'לטין עם מים פושרים, ומשהים במקרר עד השימוש..
מרתיחים את המחית ומוסיפים סוכר.
מסירים מהאש ומטמיעים פנימה את מסת הג'לטין.
מצננים במקרר עד להסמכה.
יוצקים ע"ג הקלתית שכבה דקה ומקפיאים.
הכנת קרם לימון
בקלחת קטנה יוצקים את מיץ הלימון וטורפים במטרפה ידנית עם החלמונים, הביצים והסוכר.
מחממים על להבה בינונית תוך כדי טריפה מתמדת,
מוסיפים את העמילן וממשיכים לטרוף עד להסמכה מלאה (84 מע')
מצננים עם ניילון נצמד מעל הקרם עד למגע נעים (35 מע'.) ומטמיעים פנימה את החמאה,
טוחנים בבלנדר מוט ומעבירים לשק זילוף.
יוצקים מעל שכבת התות עד לשולי הטארט.
הכנת מרנג ספירלי
בסיר קטן מרתיחים מים, מנמיכים ומניחים מעליו את קערת המיקסר ובה חלבון וסוכר.
טורפים יחד עד להמסת הסוכר וחימום המסה ל70 מעלות.
מעבירים למיקסר ומקציפים הקצפה מלאה. מקפלים פנימה א. סוכר ומקציפים סיבוב נוסף לקצף יציב מאד.
מעבירים לשק זילוף עם צנטר טיפה ומזלפים ספירלה כמודגם.
צורבים בברנר ומקשטים ברבעי תות ו"אבני" זהב משאריות בסיס הפריך ששוברים לסלעים קטנים ומאבקים בזהב.

פירוליטיפ

* עמילן הטפיוקה כולא את הנוזלים בתוך קרם הלימון וכך המרנג הספירלי שמעליו נתפס היטב.
ניתן להמיר בכמות זהה לקורנפלור.

* ניתן להקפיא גם לזמן ממושך.