מתוך ספר המתכונים של

עוגת קינוח תפוח בדבש

.

12 מנות בקוטר 7 ס"מ

לעוגת דבש:
220 גר' שמן
230 גר' מים
250 גר' סוכר
130 גר' דבש
130 גר' ריבה אדומה
4 ביצים M
340 גר' קמח
12 גר' סודה לשתיה (4 כפיות מחוקות)
4 גר' קינמון (2 כפיות גדושות מאד)
4 גר' קקאו מנופה (2 כפיות גדושות מאד)
4 גר' נס קפה (2 כפיות מחוקות)
1 גר' ציפורן טחון (פחות מכפית מחוקה)
4 גר' מלח (2 כפיות מחוקות)
לאינסרט תפוחים מקורמלים:
500 גר' תפוחים מזן מוזהב
50 גר' חמאה/ מחמאה
50 גר' סוכר
חצי כפית מחית וניל או חצי תרמיל
חצי כפית מלח אטלנטי או מלח הימלאיה
גימור וקישוט:
פונדנט בגוון שמנת (בצק סוכר)
צבע מטאלי זהב
משטח סיליקון בדוגמת חלת דבש

אופן ההכנה

הכנת עוגת הדבש:
מרתיחים מים בקומקום או מ"תמי 4" ויוצקים על השמן שממתין במד ליטר.
במקביל שוקלים בקערת המיקסר סוכר דבש וריבה יחד,
מערבבים עם בלון ההקצפה במהירות בינונית.
יוצקים את תערובת המים והשמן לתוך קערת המיקסר
וממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד שהמסה חמימה.
מוסיפים פנימה ביצים בהדרגה.
מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד ומוסיפים לקערת המיקסר לערבוב מינימלי.
מסיימים ערבוב באופן ידני ומגיעים למסה חלקה והומוגנית.
יוצקים את התערובת לתבנית סיליקון שקעי גליל בקוטר 7 ס"מ,
אין צורך לשמן.
אופים ב 160 מעלות כ 30-40 דקות בתוכנית טורבו.
הכנת אינסרט תפוחים מקורמלים:
בקלחת רחבה בעלת תחתית עבה וכבדה מפזרים את הסוכר,
ומניחים על אש בינונית ללא מגע וללא ערבוב עד שהסוכר נמס לגמרי ומשחים מעט.
עוצרים את ההתקרמלות עם החמאה, מערבבים מעט.
ניתן לחמם את החמאה קודם למניעת גושי סוכר.
מוסיפים את התפוחים כשהם חתוכים לקוביות
ומבשלים את המלית 15 דקות ללא מכסה.
אם נוצרו גושים בשלב זה מבשלים על הלהבה הגבוהה ביותר תוך ערבוב מתמיד, עד להמסת כל הגושים.
מצננים מעט ומכניסים לתוך שקעי גלילי העוגות.
קישוט וגימור:
מאבקים את משטח הסיליקון בא. סוכר ומנערים להוצאת עודפים.
מרדדים את הפונדנט ע"ג המשטח עם מערוך, עד שהוא נעשה דק והטקסטורה משתקפת.
מקלפים ממשטח הסיליקון את העלה המדוגם וחותכים רצועות ברוחב 1.5-2 ס"מ,
וגוזרים על פי היקף הקינוח.
מצמידים סביב תחתית עוגת הקינוח, צובעים במכחול דק מאד את הטקסטורה בגוון זהב.

פירוליטיפ

עוגת דבש משתבחת במקרר אחרי יומיים.

ניתן להכין את הקינוח בקוקטים חד פעמיים, ללא צורך בשימון,
ואחרי האפיה לרוקן את ה"תוך" עם כף פריזיאן,
עד ס"מ לפני הבסיס, ולמלא בתפוחים המקורמלים.