מתוך ספר המתכונים של

מדלן תמר

.

40 חטיפים

למדלן תמר:
460 גר’ תמרים לחים
100 גר’ צנוברים
50 גר’ פייטה
20 גר’ קקאו
60 גר’ טחינה גולמית
כף שמן
לציפוי:
100 גר’ שוקולד לבן
50 גר’ חמאת קקאו
כ.ש. סוכר חום בהיר
כ.ש. אבקת איבוק ברונזה

אופן ההכנה:

הכנת המדלנים:
מגלענים את התמרים וטוחנים במעבד מזון
מוסיפים שמן, טחינה וקקאו וטוחנים שוב.
מכניסים את הצנוברים והפייטה לפולס קצר נוסף.
מוציאים ומחלקים לפיסות קטנות במשקל שווה
(בתבנית 20 שקעים של פאבוני FR026 משקל כל פיסה 12 גר’)
דוחסים לכל שקע בתבנית המדלן-
ויוצרים בצד העליון מעין כרית, כמו במדלן אפוי אמיתי.
כאשר מסיימים מחלצים מיד ומכניסים את הנגלה הבאה,
מקפיאים לפני הציפוי.
הכנת הציפוי
מכניסים לקופסה קטנה עם מכסה סוכר חום בכמות של כ4 כפות.
מוסיפים כפית אבקת איבוק ברונזה.
סוגרים את הקופסה ומערבבים יחד.
ממיסים במיקרו או בקלחת קטנה את חמאת הקקאו.
יוצקים אותה מומסת לקערית השוקולד הלא מומס.
מכניסים יחד למיקרו ל20 שניות בשתי פעימות.
מערבבים היטב.
טובלים כל מדלן קפוא באלכסון בשוקולד ומיד בסוכר המאובק.
מגישים בטמפ’ חדר

פירוליטיפ

חמאת הקקאו מגיעה כאן בכמות כפולה מהרגיל כדי ליצור שקיפות על מנת שדוגמת המדלן תישאר בולטת.