מתוך ספר המתכונים של

עוגת דבש של השף עידן חדד

.

תבנית אינגליש קייק

לעוגת דבש:
110 גר' שמן
115 גר' מים
128 גר' סוכר
64 גר' דבש
64 גר' ריבה אדומה
2 ביצים M
170 גר' קמח
6 גר' סודה לשתיה (2 כפיות מחוקות)
2 גר' קינמון (כפית מחוקה)
2 גר' קקאו (כפית מחוקה)
2 גר' נס קפה (כפית מחוקה)
1.5 גר' ציפורן טחון (כפית מחוקה)
2 גר' מלח (חצי כפית)

אופן ההכנה:

הכנת עוגת הדבש:
מרתיחים מים בקומקום או מ"תמי 4" ויוצקים על השמן שממתין במד ליטר.
במקביל שוקלים בקערת המיקסר סוכר דבש וריבה יחד,
מערבבים עם בלון ההקצפה במהירות בינונית.
יוצקים את תערובת המים והשמן לתוך קערת המיקסר
וממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד שהמסה חמימה.
מוסיפים פנימה ביצים בהדרגה.
מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד ומוסיפים לקערת המיקסר לערבוב מינימלי.
מסיימים ערבוב באופן ידני ומגיעים למסה חלקה והומוגנית.
אופים ב160 מעלות כ 40- 30 דקות.

פירוליטיפ

עוגת דבש משתבחת במקרר אחרי יומיים.