מתוך ספר המתכונים של

בייגלס תפוחים

.

כ-6 בייגלס

לבצק לבייגלס:
1/2 כפית מלח
500 גר' קמח (קמח לחם)
75 גר' סוכר
150 גר' חלב/ מים קרים
25 גר' שמרים לחים
Lׂׂ 120 גר' ביצים (2 ביצים)
120 גר' חמאה/ 96 גר' שמן
למלית תפוחים:
כ-7 תפוחי גרנד חתוכים לקוביות
90 גר' סוכר
60 גר' מחית תפוחי עץ
QS (כמה שרוצים) גרידת לימון
QS (כמה שרוצים) קינמון

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים היבשים יחד:
מלח, קמח וסוכר במהירות נמוכה.
מוסיפים חלב או מים ומפוררים את השמרים הלחים פנימה.
(שמרים יבשים מוסיפים עם החומרים היבשים.)
מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד.
עם התהוות ראשונית של בצק מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה או השמן,
ועוברים למהירות 2 (בינונית).
(במלוש תעשייתי מזריעים אותה בסוף כשהיא קרה בקוביות.)
לשים עד לקבלת בצק הומוגני ואלסטי.
מקפלים ומעצבים לכדור,
מכסים ומתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת חדר ואחר כך לילה בקירור,
ואחרי המילוי עוד כשעה בטמפרטורת חדר.
לפני האפיה מושחים בביצה טרופה.
אופים בתנור מחומם מראש על 180 מעלות כ-20 דקות.
לתוצאה שחומה ויפה השומרת על המראה המושלם:
אופים 10 דק' על תנור מחומם מראש על 200 מעלות,
ועוד כ-10 דק' על 160 מעלות.
הכנת המלית:
מניחים את קוביות התפוחים במחבת ומפדרים עליהם סוכר.
מוסיפים מחית תפוחי עץ וגרידת לימון,
ומקפיצים יחד על אש גבוהה.
כשמצטברים נוזלים מנמיכים את האש,
מכסים ונותנים לתפוחים להתבשל ולהתרכך,
כשמידי כמה דקות מערבבים שוב.
מפדרים קינמון מעל, מערבבים וממשיכים לבשל,
כאשר התפוחים התרככו (10-15 דקות),
מסירים את המכסה לאידוי הנוזלים שנשארו.
מצננים, שוטחים ומעצבים ע"פ ההדגמה בסרטון.
לסרטון הרכבה לחצו כאן>>>
חיי מדף
כדי לשמור על טריות העוגות יש לעטוף בניילון נצמד
או בשקיות מאורכות יעודיות לעוגות, סגורות היטב,
העוגות נשמרות עד יום אחד במזווה ולאורך זמן במקפיא.

פירוליטיפ

•אם ממהרים מאד ניתן להאריך את ההתפחה הראשונית לשעה בטמפרטורת חדר
ועוד שעתיים בקירור.

•בבצקי שמרים לעוגות כמות הנוזלים גבוהה (70%)
מכיוון שבמקור הקמח הוא קמח לחם שסופח מים בכמות גבוהה (72%)

•בשמרים לחים יש להעדיף מים קרים מאד,
לשמרים יבשים אינסטנט יש תכונות דומות בחלקן לשמרים הלחים.
יש לשים לב שאין מגע של מים קרים עם שמרים יבשים שאינם אינסטנט.