מתוך ספר המתכונים של

דונאטס נרות חנוכה

.

כ-20 יחידות

לבלילה:
150 גר' ביצים (3 ביצים M)
150 גר' סוכר
110 מ"ל שמן
125 מ"ל שמנת מתוקה
40 גר' אינסטנט פודינג וניל
140 גר' קמח
5 גר' אבקת אפיה (כפית)
לגנאש לבן:
200 גר' שוקולד לבן
150 גר' שמנת מתוקה
מזרה כסף לטבילה
לדסקית:
200 גר' שוקולד לבן חלבי/ פרווה
אבקת איבוק מטאלית כסף
ל"נרות" מרנג
116 גר' חלבון טרי
175 גר' סוכר
58 גר' אבקת סוכר מנופה
צבע מאכל על בסיס שמן: אדום/כתום צהוב

אופן ההכנה:

הכנת הדונאטס:
טורפים יחד ביצים וסוכר,
מוסיפים שמן ושמנת וטורפים שוב,
מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים הכל יחד בבלנדר מוט.
מעבירים לשק זילוף,
בפעם הראשונה מרססים בספריי שמן את מכשיר הדונאטס משני צידי הפלטות,
מחממים את המכשיר, כשהנורה מאותתת שהוא מוכן-
פותחים ומזלפים עד שולי השקעים- ממלאים אותם ב100% עד לשפתם.
סוגרים וממתינים 5 דק'.
מוציאים ומשחררים בעזרת כלי חסין חום שאינו שורט,
הצד התחתון יהיה בהיר יותר וזה בסדר:)
מקפיאים לפני הציפוי.
הכנת הגנאש:
מחממים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים על מטבעות השוקולד,
ממתינים כדקה וטוחנים.
טובלים את הדונאטס הקפואים בגנאש,
מניחים מעליהם את דסקיות השוקולד ומיד מפזרים מזרה על הגנאש הגלוי.
הכנת הדסקית:
טריק להמסה ללא טמפרור:
ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים בתהליך מבוקר ללא טמפרור:
פעם ראשונה 20 שניות ומוודאים שהשוקולד בטמפרטורה של כ35 מעלות.
מערבבים היטב.
פעם שניה 10 שניות ושוב מערבבים היטב ובודקים שהטמפרטורה יציבה ולא עוברת את הטווח.
פעם שלישית ורביעית 5 שניות עד להמסה מלאה.
יוצקים את השוקולד בין שני דפי גיטרה ושוטחים לשכבה אחידה בעזרת מערוך,
ברגע שניכרת התייצבות ראשונית- קורצים עיגולים מעל גבי דף הגיטרה בעזרת מיקד בקוטר המיני- דונאטס.
ניתן להקפיא לכמה דקות.
מוציאים מההקפאה, משחררים את הדף העליון ומחלצים את כל הדסקיות,
קורצים עיגול נוסף קטן במרכז כל עיגול גדול בעזרת צנטר קטן שאותו מחממים ע"י מבער.
צובעים באבקת איבוק כסופה את כל הדסקיות.
הכנת ה"נרות":
בקלחת קטנה מרתיחים מים כשמעליה קערת המיקסר ובה חלבון וסוכר.
אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומניחים את הקערה מעל הקלחת.
טורפים יחד עד להמסת הסוכר וחימום המסה.
מעבירים למיקסר ומקציפים הקצפה מלאה. מקפלים פנימה א. סוכר ומזלפים.
מייבשים על טורבו בתנור ב 80 מעלות,
בודקים אחרי שעה וחצי אם מוכן.