מתוך ספר המתכונים של

עוגיות שלהבות רויאל אייסינג

.

כ-35 עוגיות

לבצק פריך:
260 גר' קמח
2 גר' מלח
110 גר' חמאה/ מחמאה קרה
80 גר' א. סוכר
25 גר' א. שקדים
1 ביצה M
לרויאל אייסינג:
10 גר' אבקת אלבומין*
60 גר' מי ברז
300 גר' אבקת סוכר מנופה
5 גר' (כפית) מיץ לימון**
כ.ש. צבע מאכל ג'ל בגווני אדום, כתום וצהוב

אופן ההכנה:

הכנת הבצק הפריך:
במעבד מזון שוקלים קמח, מלח וחמאה,
מערבבים מעט ומוסיפים א. סוכר וא. שקדים.
ומעבדים בשיטת סבלאז' עד לקבלת מרקם קוסקוס.
מוסיפים את הביצה.
ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וללא גושים.
משטחים לצורת פיתה ומניילנים בניילון נצמד.
מניחים במקרר כחצי שעה.
מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעלה אחיד בעובי 3-4 מ"מ.
קורצים את השלהבות ומניחים בהקפאה לרבע שעה.
אופים על סילפיין רשת
בתנור שחומם מראש בתוכנית טורבו על 160 מעלות כ12 דק'.
הכנת רויאל אייסינג:
לסרטון הדגמה לחצו כאן>>>
בקערה מערבבים את אבקת האלבומין עם המים.
נותנים לתערובת לשהות במקרר כ-10 דקות
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות גבוהה ליצירת קצף קל.
מוסיפים את אבקת הסוכר תוך ניפוי, על מהירות נמוכה–בינונית.
מוסיפים את מיץ הלימון,
מגבירים למהירות מקסימלית, עד לקבלת מרקם חלק, מבריק ויציב מאד.
מחלקים לקעריות ומוסיפים צבע מאכל לכל קערית.
יוצרים את טקסטורת השלהבות לפי ההדגמה בסרטון.

פירוליטיפ

* אבקת האלבומין הינה חלבון מפוסטר שעבר תהליך ייבוש ונחשב בטיחותי- ללא ביצים חיות!

** תוספת הלימון מחזקת את החלבון ויוצרת את הטעם המושלם.