מתוך ספר המתכונים של

בחושה קפה לוז פרווה

.

ל- 5 תבניות אינגליש קייק במשקל 500 גרם, תבניות משומנות בחמאה רכה + קמח

למסה בחושה קפה לוז פרווה
ל- 5 תבניות אינגליש קייק במשקל 500 גרם,
תבניות משומנות בחמאה רכה + קמח
350 גר' מרגרינה
220 גר' שומן קוקוס
70 גר' סוכר חום דמררה
170 גר' חלמונים
30 גר' ליקר אמרטו
570 גר' קמח לבן מנופה
12 גר' אבקת אפייה
280 גר' לוז גרוס קצוץ
280 גר' קפה חזק (מתכון בהמשך)
260 גר' חלבונים
250 גר' סוכר לבן
לקפה חזק
25 גר' קפה נמס איכותי
50 גר' מים חמים
425 גר' מים קרים
לסירופ קפה
15 גר' קפה נמס איכותי
160 גר' מים חמים
150 גר' סוכר לבן
לקרמבל קינמון פרווה
100 גר' מרגרינה קרה בקוביות
50 גר' סוכר לבן
100 גר' סוכר דמררה
2 גר' מלח דק
100 גר' קמח לבן מנופה
2 גר' אבקת אפייה
135 גר' שקד מולבן טחון
4 גר' קינמון טחון

אופן ההכנה

הכנת בחושה קפה לוז פרווה
מחממים תנור ל-155 מעלות.
מקרימים מרגרינה, שומן קוקוס וסוכר דמררה.
מוסיפים את החלמונים והליקר.
מקלפים היטב את הדפנות.
מוסיפים נוזל קפה חזק וקמח לסירוגין.
במקביל מקציפים את החלבון והסוכר במהירות גבוהה לקצף רך.
מקפלים את קצף החלבונים פנימה ו"מפילים" את המסה.
מחלקים לתבניות. מפזרים קרמבל קינמון על פני העוגה. אופים ללא טורבו, כ 40 דקות.
לאחר האפייה מברישים קלות בסירופ קפה, ולאחר מכן מניחים בצד להתקרר .
הכנת קפה חזק
מרתיחים חלק קפה נמס ומים חמים,
מורידים מהאש ומוסיפים מים קרים.
הכנת סירופ קפה
מרתיחים היטב, מניחים להצטנן.
מאחסנים בקירור.
הכנת קרמבל קינמון פרווה
לשים את כל החומרים לבצק הומוגני. מקפיאים.
טוחנים במעבד מזון בפולסים לקבלת פירורים.
מאחסנים במקפיא.

פירוליטיפ

בהוספת מרנג למסה שומנית מוקרמת, מתחילים תמיד עם המסה השומנית שיכולה לחכות לחלבון ולא להיפך.

ניתן ליישר את פני המסה הבחושה לפני האפיה בעזרת כפית רטובה.

את הקראמבל ניתן לאחסן במקפיא, לא אפוי, ואופים לפי הצורך על עוגות, עוגיות וטארטים ומקבלים מרקם נוסף.