מתוך ספר המתכונים של

קרם ברולה וניל

.

המתכון מספיק ל3 כלי חרסינה ייעודיים לקרם ברולה או שניים גדולים בקוטר 10 ס"מ

קופונים וכלים מומלצים לקורס קינוחי ביסטרו
ניתן לרכוש כלים וחומרי גלם בהנחה באתרי העסקים הבאים, בהנחה מיוחדת לבית הספר פירוליטה,
ולקבל הכל עד פתח הבית!
פלא שף
גרובשטיין
מטרפה (הנחה ומתנה)
עדן אריזות
מר קייק

פלא שף
כתובת אתר: www.pelechef.co.il
קופון: PIROLITA-VIP

גרובשטיין
כתובת אתר: www.grubstein.co.il
קופון: PIR2023

מטרפה (הנחה ומתנה)
כתובת אתר: matrefa.com
קופון: 154600

עדן אריזות
כתובת אתר: www.edenpack.co.il
קופון: Eden5

מר קייק
כתובת אתר: www.mrcake.co.il
קופון: פירוליטה (בעברית)

רשימת הכלים הנדרשים:

משקל דיגיטלי למזון
מטרפה
לקקן
קלחת
מד ליטר
מסננת קונית
כלי חרסינה/ אלומיניום ייעודיים לקרם ברולה
מבער ידני
צנצנות קינוח אישיות זכוכית/ ח"פ
זסטר (מיקרופליין)
בלנדר מוט
מסננת עגולה
צנטר חלק 1 ס"מ
כף פריזיאן
רינגים אישיים קוטר 6 גובה 4 או קוקטים ח"פ
קערת נירוסטה לבן מארי
קליפסים לנעילת שקי זילוף
מדחום דיגיטלי למזון
כפות צילחות
מברשת לחימוא
כלי חרסינה קטנים ייעודיים לסופלה
קלף גמיש
לקרם ברולה וניל
150 גר' שמנת 32%
150 גר' שמנת 42%
60 גר' חלמון
60 גר' סוכר
1 מקל וניל
__________
סה"כ 428 גר'
-----------
50 גר' סוכר חום

אופן ההכנה

הכנת קרם ברולה וניל
מגרדים את מקל הוניל לתוך השמנת ומביאים לרתיחה.
מכסים וממתינים 20 דקות לספיגת טעמים.
מביאים את השמנת לרתיחה פעם שניה. במקביל,
טורפים יחד חלמונים וסוכר.
יוצקים בהדרגה את השמנת החמה על תערובת החלמונים תוכ"ד ערבוב. מסננים דרך מסננת צפופה.
יוצקים את התערובת לתוך כלים חסיני חום ואופים בתנור שחומם מראש ל-90 מעלות טורבו כ-15 דקות. מעלים את הטמפ' ל-100 מעלות וממשיכים לאפות כ 25-30 דקות עד שהקרם מתייצב.
משאירים להתקרר בטמפ' החדר למשך כשעה ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.
להגשה, מפזרים שכבה דקה של סוכר חום על הקרם וחורכים אותו עם מבער גז ידני.

פירוליטיפ

ניתן להשתמש בקרם האפוי כשכבה בתוך עוגה, עוגת מוס וכד'.