מתוך ספר המתכונים של

פונדנט שוקולד על קולי פטל ורוטב וניל

.

כ-20 קוקטים מקרטון

קופונים, הנחות ומתנות:
ניתן לרכוש כלים וחומרי גלם בהנחה באתרי העסקים הבאים, בהנחה מיוחדת לבית הספר פירוליטה,
ולקבל הכל עד פתח הבית!
פלא שף
גרובשטיין
מטרפה (הנחה ומתנה)
עדן אריזות
מר קייק

פלא שף
כתובת אתר: www.pelechef.co.il
קופון: PIROLITA-VIP

גרובשטיין
כתובת אתר: www.grubstein.co.il
קופון: PIR2023

מטרפה (הנחה ומתנה)
כתובת אתר: matrefa.com
קופון: 154600

עדן אריזות
כתובת אתר: www.edenpack.co.il
קופון: Eden5

מר קייק
כתובת אתר: www.mrcake.co.il
קופון: פירוליטה (בעברית)
לפונדנט שוקולד
300 גר' שוקולד מריר 70%
300 גר' חמאה
6 ביצים גודל L
6 חלמונים גודל L
40 גר' סוכר
20 גר' קמח
_______
סה"כ 1,110 גר'
לקולי פירות אדומים
100 גר' מחית תות
50 גר' מחית קסיס
25 גר' אבקת סוכר
10 גר' מיץ לימון
_______
סה"כ 185 גר'
לקרם אנגלז
250 גר' חלב
65 גר' סוכר
60 גר' חלמון
1 מקל וניל
_______
סה"כ 375 גר'

אופן ההכנה

הכנת פונדנט שוקולד
ממיסים יחד את החמאה והשוקולד על באן מרי או במיקרוגל.
טורפים בנפרד את הביצים, החלמונים והסוכר.
מחברים את שתי התערובות בעזרת מטרפה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לכלים אישיים עמידים לחום או לתוך רינג מתכת עם נייר אפיה 3/4 גובה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות טורבו 6-8 דקות.
מגישים מיד.
הכנת קולי פירות אדומים
בסיר קטן, מביאים את כל החומרים לרתיחה עדינה למשך דקה.
מסירים מהאש ומקררים.
הכנת קרם אנגלז
טורפים את כל החומרים יחד בסיר קטן.
מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב תמידי עם לקקן סיליקון עד שהתערובת מגיעה ל 82-84 מעלות.
מסננים ומקררים.

פירוליטיפ

* חיבור הביצים עם הסוכר בטריפה ידנית ללא "הקצפה" והכנסת אוויר. (במסת הפונדנט)
* ניתן להוסיף סוכר, עד להכפלת הכמות. במתכון זה המתיקות מאוזנת מאד. (במסת הפונדנט)
* בגירסת פרווה עם מחמאה ניתן לפצות על הטעם בעזרת שוקולד איכותי. (במסת הפונדנט)
* ניתן לקרר את המסה המוכנה לאפיה ב 7-10 ימים. ובהקפאה כמה חודשים. (במסת הפונדנט)
* בקרם אנגלז- 1. משתמשים במטרפה עד החימום, ומהחימום עוברים ללקקן,
הלקקן מגרד את תחתית המסה ומונע מהחלבונים להיקרש.
2. נזהרים לא לעבוד על אש גבוהה.