מתוך ספר המתכונים של

חלות

.

4 חלות (כל רצועה 125 גר')

לחלות
1000 גר' קמח לבן
20 גר' גלוטן (אופציונלי)
20 גר' מלח
100 גר' שמן
130 גר' סוכר
30 גר' שמרים
450 גר' מים
150 גר' מחמצת
100 גר' ביצים
________
סה"כ 2,000 גר'

אופן ההכנה

הכנת החלות
מומלץ להתחיל בחומרים הרטובים:
מניחים בקערת המיקסר: מים, שמן, ביצים, שמרים, ואז קמח,
כשבצידו האחד מחמצת ובצידו השני המלח והגלוטן (אופציונלי) ומעל הכל הסוכר.
אופן הלישה:
6 דקות במהירות 1
6 דקות במהירות 2
מקפידים שהבצק בסוף הלישה יהיה בטמפ' שבטווח 23-25 מע'.
מבצעים 2 בדיקות מוכנות. (טמפרטורה וחלון רשת כמודגם)
מנוחה ראשונה:
משמנים קופסה גדולה עם מכסה או קערה גדולה עם מכסה,
מניחים את הבצק בפנים ונותנים 20 דק' מנוחה.
תצורה ראשונית:
מקמחים את משטח העבודה, חותכים פיסות בצק (לא תולשים!) במשקל 125 גר' כל אחת. מכדררים כל פיסה.
מנוחת ביניים: 15-20 דקות.
תצורה סופית: יוצרים רצועות כמודגם, קולעים כמודגם, מבצבצים וטובלים בציפוי כמודגם.
מנוחה אחרונה: כשעה וחצי.
אופים בתנור אבן (בבית בתנור סטטי) ב180 מעלות כ 20-22 דקות.

פירוליטיפ

* תמיד כדאי ששטח הפנים של הקופסה או הקערה יהיה גדול בהרבה מגודל הבצק.

* חלה בקליעת ארבע, משקלה בד"כ 500 גר', לכן כל רצועה 125 גר'. כדאי להקפיד לשקול. חלק ממראה חלה יפה נעוץ בעובדה זו.
* מומלץ לקרר את החלות לילה כשהן קלועות, לפני האפיה. (מכוסות, חלות מחמצת בלבד.)