מתוך ספר המתכונים של

לחם כוסמין

.

2-3 לחמים

ללחם כוסמין
800 גר' קמח כוסמין מלא
200 גר' קמח לבן
30 גר' מלח
1 גר' שמרים
500 גר' מחמצת
700 גר' מים
________
סה"כ 2,231 גר'

אופן ההכנה

הכנת לחם כוסמין
מומלץ להתחיל בחומרים הרטובים:
מניחים בקערת המיקסר: מים, שמרים, מחמצת נוזלית ואז קמחים ומלח.
אופן הלישה:
5 דקות במהירות 1
8 דקות במהירות 2
מקפידים שהבצק בסוף הלישה יהיה בטמפ' שבטווח 23-25 מע'.
מנוחה ראשונה וקיפולים:
משמנים קופסה גדולה עם מכסה או קערה גדולה עם מכסה, מניחים את הבצק בפנים, מקפלים קיפול "חזק" ונותנים 30 דק' מנוחה.
מנוחה שניה וקיפולים:
מבצעים שוב קיפולים כמודגם ומניחים ל 30 דקות נוספות.
תצורה:
מקמחים את הסלסילות, חותכים פיסות בצק (לא תולשים!) במשקל 800 גר' כל אחת. מעצבים לעיגול כמודגם ומניחים בסלסלה. מנוחה אחרונה בתוך הסלסלה: כ 30 דקות בחדר, ועוד 9-15 שעות במקרר.
אופים בתנור אבן (בבית בתנור סטטי) ב 250 מעלות כ 20-25 דקות.

פירוליטיפ

אפיית לחמים מקצועית נעשית בתנור אבן
מכיוון שהאבן אוגרת חום ומשחררת אותו בצורה מבוקרת מתחתית הלחם.
באפיה ביתית מומלץ להשתמש בתבנית יציקת ברזל.
אם מדובר בלחם בודד, ניתן להשתמש באבן שמוט, המדמה תנור אבן.
אם מדובר בכמה לחמים לא מומלץ באבן שמוט
מכיון שהיא מתקררת בפתיחת דלת התנור ואינה עושה את העבודה כמו שצריך.
לחילופין, בהיעדר אבן שמוט אופים ע"פ ההוראות הנ"ל בתוכנית טורבו.