מומלץ להתחיל בחומרים הרטובים: (מלבד השמן)
מניחים בקערת המיקסר: מים, שמרים טריים, מחמצת נוזלית
מעליהם, קמח ומלח.
אופן הלישה:
ללוש הכל חוץ משמן הזית,
5-6 דקות במהירות 1,
מוסיפים את השמן אחרי 3-4 דקות.
7 דקות במהירות 2.
מקפידים שהבצק בסוף הלישה יהיה בטמפ' שבטווח 23-25 מע'.
מנוחה ראשונה וקיפולים:
משמנים קופסה גדולה עם מכסה או קערה גדולה עם מכסה,
מניחים את הבצק בפנים, מקפלים קיפול "חזק" ונותנים מנוחה של שעה.
מנוחה שניה וקיפולים:
מבצעים שוב קיפולים כמודגם ומניחים לשעה נוספת.
תצורה:
חותכים את הבצק לריבועים ומלבנים, אין משקל קבוע בג'בטה, ניתן לחתוך ריבועים בגודל 10*10 ומלבנים 8*20.
מנוחה אחרונה: מתפיחים במקרר 9-15 שעות, לא פחות ולא יותר, או 1 שעה בטמפרטורת חדר.
אופים בתנור אבן (בבית בתנור סטטי) ב 250 מעלות כ 15-20 דקות. יש להקפיד על סביבת אדים בתנור, ניתן לרסס מים במתז אל חלל התנור כל 5 דקות.
מיד אחרי האפיה יש למשוח את הלחמים בשמן זית.