מתוך ספר המתכונים של

קינוח טירמיסו כשר לפסח

.

כ- 12 מנות קינוח

למקרון קפה איטלקי
150 גר' א. שקדים
150 גר' א. סוכר
55 גר' חלבון
1 כפית קפה מגורען נמס
_____________
150 גר' סוכר
37 גר' מים
_____________
55 גר' חלבון
למילוי שוקולד לוז וטראפלס לוז
200 גר' אגוזי לוז קלופים
150 גר' א. סוכר
2 כפות שמן אגוזים
75 גר' שוקולד מריר מומס
לבישקוטים
108 גר' קמח תפו"א
155 גר' חלבונים
110 גר' סוכר
4 חלמונים מביצים L
לסירופ קפה
3/4 כוס מי ברז
כף גדושה סוכר
כפית קפה נמס
לקרם גבינה שוקולד
160 גר' חלמון (מ-8 ביצים L)
80 גר' מים
180 גר' סוכר
_____________
80 גר' שוקולד לבן מומס
800 גר' גבינה לאפיה ("טוב טעם" וכד')
_____________
360 גר' שמנת חמוצה
הכנת המקרון
מאווררים וטוחנים במעבד מזון א. שקדים עם א. סוכר וקפה.
מוסיפים חלבון וממשיכים לעבד כמה שניות עד לקבלת מסה מרציפנית כבדה.
מרתיחים מים סוכר ל115-117 מעלות תוכ"ד פעילות המיקסר,
מנמיכים מהירות ומוזגים את הסירופ על הכמות השניה של החלבון שממתינה בקערת המיקסר,
מגבירים מהירות למקסימום ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב מאד.
מאחדים את המרנג עם ה"מרציפן" ומבצעים "הפלת מסה" עד לקבלת המרקם הנכון לזילוף.
מזלפים תלוליות בקוטר 3 ס"מ ובגובה 1.5 ס"מ,
מניחים כחצי שעה ליבוש ואופים ב150 מעלות כ14 דק'.
הכנת מילוי שוקולד לוז
קולים את האגוזים בתנור, 180 מעלות כ-6 דק'.
מוציאים ומסירים את הקליפה הדקה.
טוחנים במעבד מזון את האגוזים עם א. הסוכר ומוסיפים את השמן עד לקבלת מרקם משחתי מעט.
מוסיפים את השוקולד המומס.
מזלפים את המילוי בין כל 2 עוגיות מקרון, סוגרים ושומרים בקירור.
אם רוצים ליצור טראפלס לקישוט כמו בתמונ מחלקים את המסה לשניים:
חצי למילוי מידי של המקרונים וחצי נשמר בקירור כשעה עד לקבלת מרקם נוח לכדרור וציפוי בקקאו.
הכנת הבישקוטים
מקציפים חלבונים ומזריעים סוכר בהדרגה.
בסוף ההקצפה מוסיפים חלמונים וממשיכים להקציף רק עד הטמעה.
מסננים מעל הקערה את קמח תפחי האדמה ומקפלים ידנית.
מזלפים בצורת בישקוטים ואופים על 160 מעלות טורבו 10 דק', עוד 15 דק' על 120 מעלות טורבו.
הכנת סירופ הקפה
בעזרת מברשת סיליקון "מעססים" כל בישקוטי ומיד מניחים בשכבה היעודה בעת ההרכבה.
אין לטבול בסירופ ואין להבריש מראש, אך רק בזמן הרכבת המנה.
הכנת הקרם
מרככים את הגבינה עם השמנת ומערבבים בעדינות עם השוקולד המומס.
מכינים פאט-א-בומב (הכנה זהה להכנת המרנג האיטלקי, במקום חלבונים הפעם חלמונים)
מקפלים את הפאט-א-בומב עם הגבינות.
הרכבת הקינוח
לקינוח 3 שכבות לסירוגין:
קרם גבינה
בישקוטי "מעוסס" בקפה
אבקת קקאו לפידור
קרם גבינה
בישקוטי "מעוסס" בקפה
אבקת קקאו לפידור
קרם גבינה
אבקת קקאו לפידור
מקשטים:
כדורי טראפלס לוז/ מקרון
וכן בגילופי שוקולד לבן במילוי פרלין לוז (מגלפים את צידי השוקולד עם מקלף וכך מתקבלת הדוגמה המהממת)