מתוך ספר המתכונים של

בגט צרפתי

.

כ-5 בגטים ארוכים ו-1 קצר

קופונים וכלים מומלצים לקורס הלחם
ניתן לרכוש כלים וחומרי גלם בהנחה באתרי העסקים הבאים, בהנחה מיוחדת לבית הספר פירוליטה,
ולקבל הכל עד פתח הבית!
פלא שף
גרובשטיין
מטרפה (הנחה ומתנה)
עדן אריזות
מר קייק

פלא שף
כתובת אתר: www.pelechef.co.il
קופון: PIROLITA-VIP

גרובשטיין
כתובת אתר: www.grubstein.co.il
קופון: PIR2023

מטרפה (הנחה ומתנה)
כתובת אתר: matrefa.com
קופון: 154600

עדן אריזות
כתובת אתר: www.edenpack.co.il
קופון: Eden5

מר קייק
כתובת אתר: www.mrcake.co.il
קופון: פירוליטה (בעברית)
לבגט
1000 גר' קמח לבן
25 גר' מלח
5 גר' שמרים
200 גר' מחמצת
650 גר' מים קרים
50 גר' תוספת מים
________
סה"כ 1,930 גר'

הכנת הבגט

אוטוליז
בצק מקדים המכיל קמח ומים בטמפרטורה של 20 מעלות,
לשים במשך 6 דקות במספר 1 עד לקבלת גוש בצק, מניחים בקופסא גדולה בעלת מכסה או בקערה ונותנים מנוחה למשך 45 דקות.
לישה
מחזירים את הבצק למיקסר, מניחים בצד אחד 5 גר' שמרים,
מכסים אותם במחמצת הנוזלית, בצד שני מניחים את המלח ולשים 6 דקות במספר 1 ו7 דקות במספר 2.
אחרי שלוש דקות במהירות 2 מוסיפים את כמות המים הקטנה (50 גר').
טמפרטורת בצק
24 מעלות
מנוחה ראשונה
מקפלים את הבצק כמודגם ונותנים מנוחה של 30-45 דקות.
פרישייפ
מיד אחרי המנוחה הראשונה חותכים את הבצק לפיסות של 350 גר', מכדררים כמודגם.
מנוחת ביניים
נותנים לכדורים לנוח עוד 15 - 20 דקות ויוצרים מכל כדור צורה של בגט.
מנוחה אחרונה
2 אפשרויות:
1. לתת לנוח 40 - 45 דקות ולשים במקרר עד למחרת (9-15 שעות)
2. לתת לנוח שעה ורבע עד שעה וחצי בטמפרטורת חדר ולאפות (סה"כ מנוחת ביניים ומנוחה אחרונה כשעתיים בטמפ' חדר.)
אפיה
אפיה בתנור אבן (בבית בתנור סטטי) 250 מעלות 18 - 20 דקות
ללחם זיתים/ דגנים
מבצעים את אותו התהליך של בצק הבגט
ומוסיפים בסוף הלישה 15% של תערובת דגנים (שומשום, פשתן, חמניה) או זיתים.

פירוליטיפ

ניתן לחרוץ עם הסכין או חריץ אחד ארוך לאורכו של הבגט, או כארבעה חריצים באלכסון