מתוך ספר המתכונים של

בצק לחלות מתוקות

.
מתכון לפי ביצה שלמה: (מספיק ל-39 פיסות במשקל 100 גר')
100 גר' שמרים לחים
880-900 גר' מים (תלוי בסוג הקמח)
315 גר' סוכר
315 גר' שמן
50 גר' ביצה (M)
2250 גר' קמח
30 גר' מלח
22 גר' גלוטן (אופציונלי)
_________
סה"כ 3,982 גר'
מתכון לפי זוג קוביות שמרים: (מספיק ל-19 פיסות במשקל 100 גר')
50 גר' שמרים לחים
440-450 גר' מים (תלוי בסוג הקמח)
157 גר' סוכר
157 גר' שמן
25 גר' ביצה (M)
1125 גר' קמח
15 גר' מלח
11 גר' גלוטן (אופציונלי)
_________
סה"כ 1,991 גר'

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
בקערת המיקסר מערבבים (ידנית) שמרים, מים וסוכר.
נותנים לשמרים את מלוא התזונה, כך 5 דק'.
מוסיפים שמן וביצה וממשיכים לערבב,
מטמינים את המלח בתוך הקמח- כך הוא יעשה את תפקידו בקשר לגלוטן וגם לא יגע בשמרים,
ומוסיפים לתערובת שבמיקסר.
תוספת של גלוטן (לקמח) מאריכה את חיי המדף של המאפה.
לישה ארוכה תוך שימת לב לטמפרטורת הבצק ועצירה מדי פעם.
יוצרים תצורה ראשונית לכדור ע"פ המודגם בשיעור ומניחים להתפחה ראשונה כשעה. (יש להתחשב גם בנתוני הטמפרטורה של סביבת העבודה.)
שוקלים 100 גר' כל פיסה (ע"פ ההדגמה ומנוחת ביניים.)
קולעים בקליעה הרצויה, מכסים ומתפיחים כ-50 דק' בטמפרטורת החדר או כ-25 דק' בתא התפחה ביתי. (בימים חמים יש לוודא שלא מגיעים להתפחת יתר)
אפיה- לתוצאה שחומה ויפה השומרת על המראה המושלם:
אופים 10 דק' על תנור מחומם מראש על 200 מעלות,
ועוד כ-15 דק' על 160 מעלות.
מוציאים ומצננים על רשת.