מתוך ספר המתכונים של

בצק עלים

.

מהבצק ניתן להכין: 8 יחידות שוסון או פום ועוגת פיטיביה או כ-12 יחידות כיסונים

לבצק עלים
1000 גר' קמח לחם
30 גר' סוכר
15 גר' מלח
150 גר' חמאה
455 גר' מים
8 גר' חומץ
________
סה"כ בצק 1,658 גר'
______________
800 ג חמאה לקיפולים
___________
סה"כ 2,458 ש"ח

אופן ההכנה

הכנת בצק העלים
בקערת המיקסר מניחים את הקמח, סוכר, מלח, מים, חומץ וחמאה
לשים 3 דקות במהירות נמוכה ו-4 דקות מהירות בינונית.
נותנים לו לנוח 20 דקות.
אחרי קבלת בצק אחיד מרדדים את הבצק לגודל הרצוי ומקררים.
מכינים את החמאה לקיפולים- מרככים אותה, מכניסים אותה בבצק ומתחילים את הקיפולים:
עושים קיפול 3 פעמיים ישר.
נותנים לבצק לנוח יום שלם.
אחרי יום עושים קיפול 3 פעמיים.
נותנים לבצק לנוח יום שלם.
ביום השלישי עושים קיפול 3 אחד אחרון ואפשר לפתוח אותו לגודל הרצוי.
לפיטיביה חותכים 2 עיגולים של 22,
לשוסון או פום חותכים אליפסות של 17*12.5.