מתוך ספר המתכונים של

בצק שמרים "מהיר" לעוגות

.

6 יח' לתבנית אינגליש אלומניום/ קרטון רגיל
או 4 לתבנית נירוסטה

לבצק:
1 ק"ג קמח
200 גר' חמאה בטמפ' החדר
200 גר' סוכר
20 גר' שמרים יבשים אינסטנט
קורט מלח
600 גר' מים קרים מאד

הוראות הכנה:

הכנת הבצק:
בקערת מיקסר עם וו לישה שוקלים את הקמח,
מוסיפים את כל שאר המרכיבים פרט למים ומתחילים ללוש.
מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כ 12 דקות במהירות בינונית.
עד שהבצק נאסף היטב סביב וו הלישה כמודגם בשיעור,
דביק מעט,
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל 6 כדורים ומרדדים כל כדור לעלה מלבני בעובי כ3 מ"מ.
מורחים את המילוי הרצוי, מגלגלים וחותכים כמודגם,
אופים בתנור מחומם מראש ב 170מעלות טורבו
למשך כ 20 דקות מושחים בסירופ סוכר קר

פירוליטיפ

אם העוגה חמה הסירופ יהיה קר ואם היא הצטננה יש להשתמש בסירופ חם.