מתוך ספר המתכונים של

בצק שמרים קר

.

6 יח' לתבנית אינגליש אלומניום/ קרטון רגיל
או 4 לתבנית נירוסטה

לבצק:
50 גר' שמרים טריים
360 גר' חלב קר/ מים
360 גר' ביצים
1 קג' קמח לחם
130 גר' סוכר
360 גר' חמאה קרה בקוביות
1/4 כפית מלח

הוראות הכנה:

הכנת הבצק:
במיקסר עם וו גיטרה מניחים שמרים לחים בגרגירים או קוביות מפוררות,
יוצקים מעל את החלב הקר או מים קרים, מערבבים יחד ומוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הביצים:
מלח, סוכר, קמח, קוביות החמאה,
מתחילים לערבב עם וו הגיטרה ומוסיפים בהדרגה את הביצים.
ממשיכים לערבב 3-4 דק' עד לקבלת בצק חלק דביק מאד וכמעט נוזלי,
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר.

פירוליטיפ

בבצקי שמרים עתירי שומן-
אם משתמשים בשומן מוצק אין חשש להכניסם בבת אחת גם בתחילת הלישה או במהלכה.