מתוך ספר המתכונים של

דניש

.

המתכון מספיק ל-9 מעטפות בשמל ו-4 יחידות גדולות כתר פרלינה

לדניש
1500 גר' קמח לחם
180 גר' סוכר
30 גר' מלח
63 גר' שמרים
390 גר' ביצים
390 גר' חלב
135 גר' חמאה
(15 גר' משפר הקפאה- אופציונלי)
(150 גר' בצק ישן)
__________
סה"כ בצק 2,688 גר' ______________
750 גר' חמאה לקיפולים
__________
סה"כ 3,438 גר'
לקרם פטיסייר
500 גר' חלב
10 גר' וניל
100 גר' סוכר
120 גר' חלמון
40 גר' קורנפלור
25 גר' חמאה
__________
סה"כ 795 גר'
לפרלינה אגוזי לוז
750 גר' אגוזי לוז קלויים
500 גר' סוכר
2 גר' מלח אטלנטי
__________
סה"כ 1,252 גר'
לבשמל פרמזן
50 גר' חמאה
50 גר' קמח
500 גר' חלב
80 גר' פרמזן מגורד
טימין טרי
מלח
פלפל
__________
סה"כ 680 גר'

אופן ההכנה

הכנת הדניש
מניחים בקערת המיקסר חלב, ביצים, חמאה, קמח, סוכר, שמרים, (מחמצת ובצק ישן),
לשים את הבצק 3 דקות במהירות נמוכה,
מוסיפים את המלח,
לשים 2 דקות במהירות נמוכה ו-4 דקות במהירות בינונית.
אחרי קבלת בצק אחיד עושים לו קיפול ונותנים לו לנוח 20 דקות.
מרדדים אותו לעובי ולגודל הרצוי ומניחים אותו במקרר.
מכינים את החמאה לקיפולים, מרדדים אותה ומכניסים אותה לתוך הבצק המרודד כדי לעשות לו קיפול 3 וקיפול 4.
אחרי הקיפולים מניחים את הבצק המקופל במקפיא, כ-20 דק' במקפיא ומינימום שעה במקרר.
פותחים את הבצק לעובי הרצוי וחותכים אותו לגודל הרצוי,
למעטפה 10*10, למאפה כתר רצועות של 25*2.
מתפיחים את המוצר בערך שעתיים במקום חם ולח (28 מעלות, 85% לחות)
מזלפים בתוך המעטפה את הבשמל פרמזן ובמאפה כתר מזלפים פטיסייר.
אחרי התפחה מבצבצים את המוצרים ואופים בתנור מחומם מראש ב 165 מעלות בערך 15-18 דקות.
הכנת קרם פטיסייר
מרתיחים את החלב עם הוניל ומעט מהסוכר,
מערבבים את החלמון עם הסוכר והקורנפלור,
אחרי שהחלב רתח שופכים חצי ממנו בתערובת הביצים ומחזירים לסיר,
מבשלים את הפטיסייר עוד דקה עד דקה וחצי אחרי רתיחה,
מסירים מהאש ומכניסים את החמאה פנימה.
נותנים לפטיסייר להתקרר מינימום שעתיים במקרר ומשתמשים בו למאפה כתר ולמאפה בריוש.
הכנת פרלינה אגוזי לוז
מכינים קרמל מהסוכר עד 180 מעלות,
נותנים לו להתקרר על מגש עם נייר אפייה,
בינתיים קולים את האגוזי לוז בתנור על 160 מעלות בערך 15 דקות.
במעבד מזון מניחים את הקרמל הקר, המלח ואת אגוזי לוז הקלויים עד לקבלת ממרח פרלינה.
משתמשים בו לקרם פטיסייר ולמאפה כתר.
הכנת בשמל פרמזן
מרתיחים את החלב בצד.
ממיסים את החמאה בסיר ומניחים את הקמח (קוראים לזה רו),
שופכים את החלב החם על הרו ומבשלים כמו פטיסייר 1-2 דקות אחרי רתיחה.
מחוץ לאש מניחים את הפרמזן המגורד ומתבלים.
מקררים עד השימוש.
משתמשים למעטפה מלוחה.