במיקסר עם וו לישה מניחים-
קמח לחם, שמרים, סוכר, מלח וביצים
מתחילים ללוש ותוך כדי הלישה יוצקים את המים בזרם דק ובסוף את השמן בהדרגה,
לישה ארוכה במהירות בינונית למשך כ 12 דקות.
מקמחים מעט את השיש ומקפלים את הבצק לכדור כמודגם בשיעור.
מחזירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כשעה עד שעה ורבע,
עדיף בסביבה קרירה, חדר ממוזג וכד'.
מעבירים את הבצק שתפח אל השיש שוקלים ומחלקים לפי הצורך לכדורים,
יוצרים רצועות כמודגם בשיעור וקולעים.
מתפיחים עוד כ- 50 דקות מכוסה בניילון או נייר אפיה מעל.
מבצבצים על פי ההדגמה בשיעור ומפזרים שומשום/ פרג/ קצח או מסננים מעל קמח.
אופים בחום של 210-220 מעלות כ-17-20 דק', תלוי בגודל החלה, בתוכנית סטטית
(פס עליון ותחתון) ללא טורבו.
(באפיה עם טורבו מניחים תבנית קטנה עם מים בתחתית ואופים על 180 מעלות כ15-22 דק', תלוי בגודל החלה.
לחלות מומלץ ביותר לאפות בתוכנית סטטית)