במיקסר עם וו לישה מניחים-
קמח לחם, שמרים, סוכר, מלח וביצים
מתחילים ללוש ותוך כדי הלישה יוצקים את המים בזרם דק ובסוף את השמן בהדרגה,
לישה ארוכה במהירות בינונית למשך כ 12 דקות.
מקמחים מעט את השיש ומקפלים את הבצק לכדור כמודגם בשיעור.
מחזירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כשעה עד שעה ורבע,
עדיף בסביבה קרירה, חדר ממוזג וכד'.
מעבירים את הבצק שתפח אל השיש שוקלים ומחלקים לפי הצורך לכדורים,
יוצרים רצועות כמודגם בשיעור וקולעים.
מתפיחים עוד כ- 50 דקות מכוסה בניילון או נייר אפיה מעל.
מבצבצים על פי ההדגמה בשיעור ומפזרים שומשום/ פרג/ קצח או מסננים מעל קמח.
אופים על 180 מעלות בין 12-25 דק' תלוי בגודל החלה,
לתוצאה שחומה ועסיסית:
אופים בחום של 220- 210 מעלות עם תבנית קטנה עם מים בתחתית למשך כ 13-15 דק'