מתוך ספר המתכונים של

טארט אישי וטארטלטים שוקולד סניקרס קשיו

.

כ-6 טארטים אישיים וכ-15 טארטלטים

לקלתית "שוקולד"
300 גר' חמאה
2 גר' מלח
200 גר' א. סוכר
80 גר' א. שקדים
2 ביצים M
20 גר' קקאו
500 גר' קמח
___________
סה"כ 1,202 גר'
לסניקרס קשיו
לקשיו מלוח
למי מלח:
80 גר' קשיו
250 גר' מים
10 גר' מלח

לתערובת חלבון:
5 גר' מלח
10 גר' חלבון
למרנג איטלקי
50 גר' חלבון
90 גר' סוכר
10 גר' גלוקוזה
25 גר' מים
___________
סה"כ 175 גר'
ל"מרשמלו" קשיו
170 גר' מרנג איטלקי
50 גר' חמאת קשיו/ חמאת בוטנים מלוחה/ מחית פיסטוק ללא סוכר
80 גר' א. סוכר
30 גר' חמאת קקאו
80 גר' קשיו גרוס מלוח
___________
סה"כ 410 גר'
לשכבת השוקולד
132 גר' חלב
132 גר' שמנת מתוקה 38%
132 גר' גלוקוז
126 גר' חלמון
105 גר' סוכר
0.9 גר' קורנפלור
126 גר' שוקולד מריר
60%-70% 63 גר' שוקולד חלב
___________
סה"כ 817 גר'
לקישוט גלידת קשיו
180 גר' חלב מרוכז
250 גר' שמנת מתוקה 38%
20 גר' מחית קשיו
___________
סה"כ 450 גר'

אופן ההכנה

הכנת קלתית השוקולד
מכינים את הבצק בשיטת הקרמאז' (מפורט בחוברת הסיכום),
מקררים כשעתיים במקרר בניילון נצמד, מרדדים לעלה בעובי 2.5 מ"מ, קורצים את העלה באחת משתי השיטות המודגמות בשיעור זה.
אופים בשיטת השף תומר כבירי (מפורט בחוברת הסיכום)
15 דקות של 150 מעלות.
הכנת סניקרס קשיו
הכנת קשיו מלוח
משרים את האגוזים במי מלח על פי המתכון כרבע שעה.
מסננים וקוצצים לגודל אגוזים גרוסים.
מערבבים 5 גר' מלח עם 10 גר' חלבון,
מערבבים את האגוזים הגרוסים עם תערובת החלבון,
שוטחים בתבנית ומכניסים לתנור ל-10 דקות על 160 מעלות טורבו.
הכנת מרנג איטלקי:
בקערת המיקסר מניחים את החלבונים.
בקלחת קטנה מביאים לרתיחה גלוקוזה, סוכר ומים.
ב108 מעלות מתחילים להקציף את החלבון למרקם בועות סבון לבנות.
וכאשר הסירופ בטווח 117-121 מעלות יוצקים אותו בזרזוף דק.
מגבירים מהירות ומקציפים למקסימום.
הכנת "מרשמלו" קשיו
מערבבים בקערת המיקסר עם וו גיטרה: א. סוכר, חמאת קשיו ומרנג.
ממיסים את חמאת הקקאו ומוסיפים פנימה תוך כדי פעולת המיקסר.
מערבבים פנימה, ידנית, את האגוזים.
מזלפים על כל טארט אישי (בקוטר 8 ס"מ) 15 גר' מסה.
ובכל טארטלט בגובה של כ 1/2 ס"מ.
מקפיאים להתייצבות.
הכנת שכבת השוקולד
מכינים את הקרם:
בקלחת רחבה שוקלים גלוקוזה, חלב ושמנת מתוקה.
בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם הסוכר ומעט הקורנפלור.
משווים טמפרטורות ומחזירים לקלחת, מבשלים על להבה בינונית עד להסמכה קלה (92 מעלות),
יוצקים על השוקולדים, טוחנים הכל יחד במד ליטר ויוצקים על שכבת הסניקרס עד שולי הטארט.
הכנת קישוט גלידת קשיו
מניחים את השמנת המתוקה בהקפאה כרבע שעה ומיד מקציפים אותה,
מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים עוד כחצי דקה.
מקפלים פנימה את חמאת הקשיו.
מעבירים לשקית זילוף בעלת צנטר חלק בקוטר 1 ס"מ,
ומזלפים טיפות לקישוט.