מתוך ספר המתכונים של

טארט משמש ופיסטוק

.

טארט אחד

קופונים, הנחות ומתנות:
ניתן לרכוש כלים וחומרי גלם בהנחה באתרי העסקים הבאים, בהנחה מיוחדת לבית הספר פירוליטה,
ולקבל הכל עד פתח הבית!
פלא שף
גרובשטיין
מטרפה (הנחה ומתנה)
עדן אריזות
מר קייק

פלא שף
כתובת אתר: www.pelechef.co.il
קופון: PIROLITA-VIP

גרובשטיין
כתובת אתר: www.grubstein.co.il
קופון: PIR2023

מטרפה (הנחה ומתנה)
כתובת אתר: matrefa.com
קופון: 154600

עדן אריזות
כתובת אתר: www.edenpack.co.il
קופון: Eden5

מר קייק
כתובת אתר: www.mrcake.co.il
קופון: פירוליטה (בעברית)
רשימת הכלים הנדרשים:
סילפיין רשת
סילפט
משקל דיגיטלי
מדחום דיגיטלי
שקי זילוף
קלף גמיש
צנטרים:
צנטר חלק 8-10 מ"מ
צנטר משונן כוכב (M1)
רינגים:
8 רינגים אישיים מחוררים בקוטר 7 ס"מ גובה 2 ס"מ
רינג מחורר קוטר 20 ס"מ גובה 2 ס"מ
רינג מלבני 10X26 ס"מ (השף השתמש בגובה 3 ס"מ)
רינג אובאלי 10X25 ס"מ (השף השתמש בגובה 3 ס"מ)
לבצק
300 גר׳ קמח
150 גר׳ חמאה/ נטורינה
6 גר׳ מלח
30 גר׳ סוכר
8 גר׳ מים
90 גר׳ ביצים
לקרם שקדים פיסטוק
200 גר׳ אבקת שקדים
200 גר׳ אבקת סוכר
200 גר׳ שמן קנולה
200 גר׳ ביצים
80 גר׳ מחית פיסטוק טהורה
למלית
משמש משומר (בווניל)
לאחר האפיה
נפאז' נייטרלי
פיסטוקים גרוסים
הכנת הבצק
שיטת הסבלאז':
שמים בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים:
קמח עם סוכר ומלח, מוסיפים את הנטורינה או החמאה,
ומעבדים עד לקבלת מרקם קוסקוס.
מערבבים את המים עם הביצים ומוסיפים בהדרגה למיקסר.
מעבדים רק עד להתהוות בצק,
מעבירים אל השיש,
מרדדים לעובי וצורת פיתה,
מניילנים בנילון נצמד,
מקררים עד השימוש (חצי שעה לפחות).
מקמחים במעט קמח את משטח העבודה, וכן מעט מעל הבצק,
מניעים את הבצק כמודגם בשיעור,
ומרדדים לעובי 2.5-3 מ"מ כמודגם בשיעור.
חותכים את העלה סביב הרינג ע"פ ההוראות בשיעור,
ומתפטרים מעודפי השוליים בשיטת המערוך או הסכין, כמודגם בשיעורי הטארטים.
מכינים את הקלתית במקרר בזמן שמכינים את קרם השקדים.
הכנת קרם שקדים פיסטוק
מניחים בקערה את החומרים היבשים עם השמן וטורפים יחד.
מוסיפים חצי מכמות הביצים וטורפים שוב,
מוסיפים את יתרת הביצים,
ולבסוף את מחית הפיסטוק.
מכניסים לשק זילוף ללא צנטר ומזלפים בתוך הטארט כמודגם בשיעור.
מניחים מעל המשמשים המשומרים
ואופים על טורבו 170 מע' 30-35 דק' עד השחמה ואפיה יסודית של הקרם.
לאחר האפיה
מברישים מעל הטארט האפוי בנפאז' נייטרלי/ מירור וכד',
ומפזרים פיסטוקים גרוסים בין המשמשים.

פירוליטיפ

לפני כל שימוש ברינג מחורר יש לחמא אותו מהצד הפנימי בעזרת החמאה/ נטורינה עצמה.

בקרם השקדים:
אם אין מחית פיסטוק- משמיטים.
יש להשתמש במחית הכי טהורה שמשיגים.
בהכנת כמות גדולה יותר מהמתכון ניתן לערבב במיקסר עם וו גיטרה
ואין צורך לחלק את כמות הביצים ל-2.