מתוך ספר המתכונים של

טיגריס

.

4 תבניות סיליקון X6 שקעי סברינה עגול או אובאלי

לחלק א
4 תבניות סיליקון- 6 שקעי סברינה עגול או אובאלי
390 גר' חלבונים
100 גר' קמח
290 גר' סוכר
50 גר' סוכר אינברטי
470 גר' שקד מולבן טחון*
לחלק ב
420 גרם חמאה אגוזית (הוראות הכנה בהמשך)
240 גרם שוקוצ'יפס קטן מריר/ פניני קראנץ מריר
לגנאש טיגריס
200 גרם שמנת מתוקה**
180 גרם נפאז' חם נייטראלי***
180 גרם שוקולד מריר 66% קצוץ

אופן ההכנה

הכנת חלק א
מחברים בקערה את הסוכרים, הקמח ואבקת השקדים.
מוסיפים את החלבונים לאט ותוך כדי ערבוב עד למסה הומוגנית.
הכנת חלק ב
בסיר קטן על אש קטנה מחממים חמאה עד שהיא כמעט נשרפת ומעלה ניחוח אגוזי חזק. מניחים בצד להתקרר.
מוסיפים לחלק א ולבסוף מוסיפים את השוקולד ספליט/ פנינים/ שוקולד צ'יפס.
מזלפים לתבנית השקעים הרצויה ומקררים לילה במקרר.
מחממים תנור ל- 155 מעלות ואופים ללא טורבו כ- 15 דקות.
מקררים בחוץ ומחלצים מהתבנית.
הכנת גנאש טיגריס
מחממים שמנת מתוקה, עם הנפאז', לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד (במטבעות קטנות או קצוץ), ממתינים כדקה וטוחנים בבלנדר מוט למסה חלקה ומבריקה. מעבירים לשק זילוף וממלאים את השקעים.

פירוליטיפ

*יחודיות הטיגריס מתבטאת בטעם החמאה האגוזית, מחמאה לא תיתן את הטעם והארומה המתבקשים. לכן, אם בכל זאת מעוניינים להכין את הטיגריס בגרסה פרווה, יש להמיר במסת הטיגריס הבסיסית חלק (חצי) מכמות השקדים הטחונים באגוזים קלופים טחונים, כמו לוז וכדומה.
**לגרסת פרווה ניתן להמיר את השמנת המתוקה בשמנת צמחית או קרם קוקוס או חלב צמחי.
*** ניתן להמיר את הנפאז' החם בכמות זהה של שמנת מתוקה/צמחית/ קרם קוקוס, כדי לתת לגנאש את טעמו המיוחד ניתן להוסיף טעמים לשוקולד, כגון: כפית קפה נמס.