מניחים בסדר הזה:
820 גר' מים חמים
1 גר' שמרים
500 גר' מחמצת נוזלית
1000 גר' קמח שיפון מלא
25 גר' מלח
30 גר' דבש.
מתחילים את הלישה:
10 דקות במהירות 1 (איטי)
2 דקות במהירות 2 (בינוני)
יש להקפיד שהבצק יסיים לישה ב35 מעלות ולא יותר.
משמנים קופסה או קערת התפחה בעלת מכסה.
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומניחים בקופסה/ קערה.
מפדרים קמח על פני הבצק וטופחים עליו ליישר אותו לתפיחה אחידה.
מנוחה ראשונה כשעה וחצי.
אחרי מנוחה ראשונה חותכים בצקים ללחמים.
משקל סטנדרטי של לחם שיפון הוא 1 ק"ג.
מקמחים את משטח העבודה, מקפלים את הבצקים כמודגם,
יוצרים כדורים כמודגם ומניחים בסלסלת ההתפחה ל45 דקות של מנוחה נוספת.
לפני האפיה הופכים את הבצק מעל התבנית או המשטח ואופים בתנור אבן (בבית בתנור סטטי) ב250 מעלות 35 דקות ועוד 10 דקות כשדלת התנור פתוחה, לייבוש הלחם.