מתוך ספר המתכונים של

מחמצת

.
בניית המחמצת
ליום א'-
20 גר' קמח שיפון
5 גר' דבש
20 גר' מים פושרים ב 35 מעלות
מערבבים מים חמים עם מים קרים עד לקבלת טמפ' של 35 מעלות.
מערבבים את כל החומרים ומשהים 24 שעות בטמפ' החדר.
ליום ב'-
משתמשים במחמצת של יום א' (45 גר') ומוסיפים לה:
40 גר' קמח שיפון
40 גר' מים פושרים (ב 35 מעלות)
ועוד 5 גר' דבש.
מערבבים הכל ושוב מניחים ל- 24 שעות בטמפ' חדר.
ליום ג'-
משתמשים במחמצת של יום ב' (130 גר') ומוסיפים לה:
80 גר' קמח שיפון
80 גר' מים פושרים (ב 35 מעלות)
מערבבים ומניחים בטמפ' חדר ל- 24 שעות.
ביום זה לא מוסיפים כבר דבש.
ליום ד'-
משתמשים במחמצת של יום ג' (290 גר'), אך לא מוסיפים קמח שיפון, הפעם מוסיפים:
100 גר' קמח לבן
ו-100 גר' מים.
ביום ד' מערבבים הכל ושומרים במקרר, לא בטמפ' חדר, לאחר 24 שעות המחמצת מוכנה לעבודה.
עד כאן בניית המחמצת. מכאן ואילך, כדי לשמור אותה,
יש להאכיל אותה ע"י ההוראות במדויק.

האכלת המחמצת

100 גר' מחמצת
200 גר' מים פושרים (35 מעלות)
200 גר' קמח לבן/ כוסמין לבן
מערבבים הכל יחד ומניחים במקרר תוך 6 שעות- המחמצת מוכנה לעבודה.
יש להאכיל את המחמצת המוכנה כל יום, מקסימום שלושה ימים.