מתוך ספר המתכונים של

מילפיי שוקולד לבן קרמל

.

5-7 מנות קינוח

לדסקיות בצק עלים
500 גר' בצק עלים
150 גר' אבקת סוכר
לשנטי שוקולד לבן- וניל
150 גר' שמנת 32%/ 38%
150 גר' שמנת 42%/ 38%
115 גר' שוקולד לבן
1 יח' מקל וניל
__________
סה"כ 423 גר'
לקרמל חצי נוזלי (הקרמל מספיק לכמות כפולה)
140 גר' שמנת 42%/ 38%
4 גר' מלח
80 גר' חמאה רכה
140 גר' סוכר
25 גר' מסת ג'לטין מוכנה (4 גר' אבקה על 21 גר' מים)
4 גר' מחית וניל
__________
סה"כ 1,293 גר'

אופן ההכנה

הכנת דסקיות בצק עלים
מרדדים את בצק העלים עם אבקת הסוכר לעובי של 3-4 מ"מ.
מניחים את הבצק המרודד בין שני ניירות אפיה ומניחים על מגש האפיה.
מניחים עוד מגש מעל כמשקולת, ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות טורבו 15-20 דק'.
מוציאים מהתנור, הופכים את הבצק, מחזירים את המשקולת וממשיכים לאפות 15 דקות נוספות עד לקבלת צבע זהוב עמוק.
מניחים להתקרר.
הכנת שנטי שוקולד לבן- וניל
מחלקים את כמות השמנת לשני כלים: לסיר ולקערה.
מביאים לרתיחה 150 גר' שמנת עם הוניל. מסירים מהאש ומכסים.
מניחים לספוג טעמים במשך 20 דקות.
מביאים לרתיחה שוב, ומסננים אל תוך השוקולד.
טוחנים עם בלנדר מוט ידני.
מוסיפים את שאר השמנת וטוחנים שוב. מניחים להתקרר לילה במקרר.
מקציפים את השנטי רק כאשר השנטי התקרר היטב (!) ל 4 מעלות.
הכנת קרמל חצי נוזלי
מביאים לרתיחה שמנת, מלח, חמאה ווניל.
בסיר נפרד מכינים קרמל יבש מהסוכר ועוצרים את הבישול עם תערובת השמנת החמה.
מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד להמסה.
שומרים בקירור.
הרכבה
חותכים את הבצק האפוי למלבנים בגודל הרצוי. (3 מלבנים למנה)
מקציפים את השנטי למרקם יציב ומזלפים טיפות לאורך 2 ממלבני הבצק.
ממלאים את החללים עם הקרמל. מרכיבים את המילפיי לגובה ומקשטים.

פירוליטיפ

חשוב!
הקרמל המודגם בשיעור זה הינו קרמל יבש.
בשיעור עוגת וניל קרמל בפרק עוגות מוס מודגם קרמל רטוב שמכיל גם גלוקוזה המונעת התגיישות הסוכר חזרה.
* בקרמל מומלץ להשתמש בחמאה רכה, אם החמאה קרה וקשה יש לחתוך אותה לקוביות כדי שהיא תימס לפני שהשמנת בסיר תרתח.
* שילוב המלח בקרמל יוצר איזון מתיקות- הדגשת הטעם הקרמלי וטוויסט מעניין וטרנדי.
* כדאי להקפיד שקלחת הקרמל תהיה מספיק גבוהה כדי לקלוט את גובה התסיסה כשיוצקים את השמנת הרותחת.
* כדי לצנן את הקרמל בצורה מהירה יותר מעבירים אותו מהקלחת לקערה רחבה.
* במקרה שהתפספס משהו בתהליך ונוצרו אי אלו גושים ניתן לסנן את הקרמל.
* מומלץ להקציף ידנית מכיון שבמיקסר השנטי עלול "להישבר" בהסח הדעת, תוך דקה וחצי מתחילת ההקצפה.