מתוך ספר המתכונים של

סקנדינב

.

כ-3 לחמים

לסקנדינב
500 גר' קמח 80%
250 גר' קמח קמוט
125 גר' כוסמין מלא
63 גר' שיפון מלא
220 גר' מחמצת
10 גר' שמרים
600 גר' מים ב35 מעלות
30 גר' לתת נוזלי או מולסה
26 גר' מלח
150 גר' תוספת מים
420 גר' תערובת דגנים: שומשום, פשתן וחמניה
________
סה"כ 2,394 גר'

אופן ההכנה

הכנת סקנדינב
מומלץ להתחיל בחומרים הרטובים:
מניחים בקערת המיקסר: מים, שמרים לחים, מחמצת נוזלית ואז כל הקמחים יחד, מלח ולתת הנוזלית.
אופן הלישה:
10 דקות במהירות 1
7 דקות במהירות 2 + תוספת 150 גר' מים בהדרגה תוך כדי פעולת המיקסר. מוסיפים דגנים בלישה איטית כ-2 דקות ומוסיפים מעט מים לאיזון הספיחה.
התפחה:
מניחים את הבצק בתבנית לחם ומפזרים דגנים, מיישרים את פני הלחם ביד רטובה.
מתפיחים בתוך התבנית כשעה ורבע.
אופים בתנור אבן (בבית בתנור סטטי) ב 250 מעלות כ 20-25 דקות.

פירוליטיפ

אפיית לחמים מקצועית נעשית בתנור אבן
מכיוון שהאבן אוגרת חום ומשחררת אותו בצורה מבוקרת מתחתית הלחם.
באפיה ביתית מומלץ להשתמש בתבנית יציקת ברזל.
אם מדובר בלחם בודד, ניתן להשתמש באבן שמוט, המדמה תנור אבן.
אם מדובר בכמה לחמים לא מומלץ באבן שמוט
מכיון שהיא מתקררת בפתיחת דלת התנור ואינה עושה את העבודה כמו שצריך.
לחילופין, בהיעדר אבן שמוט אופים ע"פ ההוראות הנ"ל בתוכנית טורבו.