מתוך ספר המתכונים של

עוגיות וניל שוקולד לוז

.

250 יח'

לבצק פריך וניל
600 גר׳ קמח
5 גר׳ אבקת אפיה
300 גר׳ חמאה קרה בקוביות/ נטורינה
300 גר׳ אבקת סוכר
120 גר׳ חלמון
30 גר׳ מים
3 גר׳ מלח
לבצק פריך קקאו
400 גר׳ קמח
5 גר׳ אבקת אפיה
200 גר׳ חמאה קרה בקוביות/ נטורינה
200 גר׳ אבקת סוכר
40 גר׳ אבקת קקאו
80 גר׳ חלמון
40 גר׳ מים
3 גר' מלח
80 גר׳ לוז שבור
הכנת בצק פריך וניל
שיטת סבלאז':
שמים בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים:
קמח עם א. אפיה, א. סוכר ומלח, עם נטורינה או החמאה,
ומעבדים בשיטת סבלאז' עד לקבלת מרקם קוסקוס.
מוסיפים את המים לחלמון,
מוסיפים בהדרגה את תערובת החלמון במהירות נמוכה.
רק עד לקבלת בצק אחיד וללא גושים.
מסיימים עיבוד על השיש ומחלקים לשניים.
מרדדים כל חלק לעלה בעובי הסרגלים (3 מ"מ).
מניחים במקרר עד השימוש.
הכנת בצק פריך קקאו
שיטת סבלאז':
שמים בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים:
קמח וקקאו עם א. אפיה, א. סוכר ומלח, עם נטורינה או החמאה,
ומעבדים בשיטת סבלאז' עד לקבלת מרקם קוסקוס.
מוסיפים את המים לחלמון,
מוסיפים בהדרגה את תערובת החלמון במהירות נמוכה.
לפני קבלת בצק אחיד מוסיפים את אגוזי הלוז בבת אחת.
מסיימים עיבוד על השיש ומרדדים כמודגם בשיעור לעובי של כ-1 ס"מ.
מרטיבים את הבצק כמודגם בשיעור ומצמידים משני הצדדים את העלה הבהיר.
מסירים שוליים לא אחידים,
מקפיאים יחד ופורסים לרצועות ברוחב הרצוי,
כל רצועה פורסים לעוגיות בעובי עד 1 ס"מ,
עובדים עם הבצק במצב חצי קפוא.
אופים על טורבו 155-165 מע' 20 דק'.

פירוליטיפ

שיטת סבלאז' מתאימה גם במעבד מזון אך בכמויות גדולות משתמשים במיקסר עם וו גיטרה.