מתוך ספר המתכונים של

עוגיות פלורנטין- ויטראז'

.

200 יח'

לבצק העוגיות
87 גר' חמאה
125 גר' אבקת סוכר
55 גר' חלבון
112 גר' קמח
לנוגטין
75 גר' סוכר
25 גר' דבש
80 גר' שמנת 42%/ 38%
זסט לימון
50 גר' שקדים פרוסים
25 גר' צנוברים
הכנת בצק העוגיות
שיטת הקרמאז':
מקרימים קלות את החמאה ואבקת הסוכר,
מוסיפים חלבון בהדרגה ובסוף את הקמח.
ברגע שהבצק נהיה הומוגני- מעבירים לשק זילוף.
מזלפים עפ"י המודגם בשיעור.
משאירים להתייבש בטמפ' החדר כמה שעות ואפילו לילה.
הכנת הנוגטין
מבשלים את השמנת, הסוכר והדבש ל 118 מע'.
מסירים מהאש, מוסיפים את השקדים, הצנוברים ואת זסט הלימון ומערבבים.
מעבירים מיד למגש או תבנית מצופה בנייר אפיה או סילפט.
משטחים בעזרת מערוך לעובי 2 מ"מ, ומקפיאים עד שיהיה קר לגמרי וניתן לחיתוך.
חותכים ריבועים בצלע 2 ס"מ מהנוגטין ומניחים אותם במרכז העוגייה.
אפיה ב 155-165 מע' רבע שעה- 20 דק'.