מתוך ספר המתכונים של

עוגת גבינה אפויה

.
רשימת הכלים הנדרשים לקורס זה
ניתן לרכוש כלים וחומרי גלם בהנחה באתרי העסקים הבאים, בהנחה מיוחדת לבית הספר פירוליטה,
ולקבל הכל עד פתח הבית!
פלא שף
גרובשטיין
מטרפה (הנחה ומתנה)
עדן אריזות
מר קייק

פלא שף
כתובת אתר: www.pelechef.co.il
קופון: PIROLITA-VIP

גרובשטיין
כתובת אתר: www.grubstein.co.il
קופון: PIR2023

מטרפה (הנחה ומתנה)
כתובת אתר: matrefa.com
קופון: 154600

עדן אריזות
כתובת אתר: www.edenpack.co.il
קופון: Eden5

מר קייק
כתובת אתר: www.mrcake.co.il
קופון: פירוליטה (בעברית)

רשימת הכלים הנדרשים:

משקל דיגיטלי למזון
מדחום דיגיטלי למזון
לקקן
מטרפה
רינג קוטר 20 גובה 8
מסננת עגולה קטנה
תבנית סיליקון pavoni px4352s
מסגרת ריבועית מחוררת 18 ס"מ
סילפיין רשת
בלנדר מוט
מסגרת מלבנית 20*30
דפי גיטרה
מבער ידני
תבנית סיליקון כדורים sf172
משפך מזיגה
תבנית סיליקון pavoni px3219
תבנית סיליקון דסקיות קוטר 6 גובה 1
מרססת שוקולד Wagner 180p
ניתן לרסס לתוך קופסת פלסטיק גדולה (מחנויות כלי בית) ולהניח אותה כאשר התחתית במנח גובה,
או בארגז קרטון כמודגם בשיעור.
לעוגת הגבינה
510 גר' קרם צ׳יז/ גבינת שמנת 30% שומן
150 גר' סוכר
5 גר' וניל
110 גר' ביצים
15 גר' חלמון
20 גר' קורנפלור
75 גר' שמנת מתוקה 38%
190 גר' יוגורט 4.5%
גרידה מלימון אחד

אופן ההכנה

הכנת עוגת הגבינה
מרככים את הגבינות (יוגורט, שמנת מתוקה וקרם צ׳יז) במיקסר עם וו גיטרה או בלון הקצפה עד לקבלת מסה אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים חלמון וניל סוכר ביחד.
מערבבים את שתי המסות ביחד בהקצפה קצרה במהירות בינונית כדי לא להכניס אויר לא רצוי.
מוסיפים את הגרידה.
מפרישים קצת מהמסה הנוזלית לקערה קטנה ומערבבים עם הקורנפלור (שלא יהיו גושים במסה) ומחזירים למסה שבקערה.
מערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת מסה אחידה.
מחמאים את הרינג בחמאה במרקם מיונז ומפדרים מעל סוכר.
סוגרים את הרינג (קוטר 20 גובה 10) ב-3 שכבות איטום כמודגם בשיעור.
שוקלים לתוך הרינג 900 גר' מסה.
אופים על 150 מעלות באמבטיית מים כשעה עד שעה וחצי בתנור סטטי.
מוציאים ומעבירים סכין חלקה בין העוגה לדופן הרינג.
מקררים את העוגה במקרר, מינימום 4 שעות ומחלצים אותה מהרינג.