מתוך ספר המתכונים של

עוגת גבינה אפויה מנומרת

.
לעוגת הגבינה
250 גר' קרם צ׳יז או גבינת שמנת (לפחות 25% שומן)
250 גר' גבינה לבנה 5%
500 גר' שמנת חמוצה 15%
250 גר' ביצים (5 בגודל M)
250 גר' סוכר
5 גר' וניל
50 גר' קמח/ קורנפלור
50 גר' קקאו
___________
סה"כ 1,105 גר'

אופן ההכנה

הכנת עוגת הגבינה
מערבבים את הביצים עם הסוכר והוניל.
בקערה נפרדת מרככים את הגבינות (גבינה לבנה, קרם ציז ושמנת חמוצה)
מקפלים את שתי המסות ביחד.
מפרישים קצת מהמסה ומערבבים עם הקמח,
מחזירים הכל לתוך הקערה כדי שלא יהיו גושים.
מפרישים 1/4 מהמסה הלבנה ומערבבים עם הקקאו כדי לקבל מסת קקאו.
מברישים בחמאה ומסכרים רינג בקוטר 20-22 ס"מ גובה 5-8 ס"מ
מניחים בתחתית הרינג ניר אפיה שתחתיו ניר כסף ו"נועלים" את התחתית למניעת זליגה.
יוצקים את המסה הלבנה ואופים בתנור שחומם מראש על טורבו 10-15 דקות ב200 מעלות עד שהמסה מתייצבת לחלוטין.
בינתיים מעבירים את מסת הקקאו לתוך שק זילוף ומזלפים עיגולים קטנים מעל המסה הלבנה אחרי שהיא התייצבה כדי לקבל עוגה מנומרת.
ממשיכים לאפות כ50 דקות עד שעה ב100 מעלות.
מקררים 4 שעות לפני שפורסים.

פירוליטיפ

* כדי להפריש רבע מהמסה לצורך המסה הכהה יש לחשב את כל מרכיבי המתכון מלבד הקקאו, לחלק ל4 ולשקול. (1,550 לחלק ל4 = 387)

* כדאי להניח תבנית עם מים בגובה 2 ס"מ בתחתית התנור

* העוגה במיטבה בקירור בשלושת הימים הראשונים, ניתן להקפיא אך תיתכן הדמעה מעטה של נוזלים

* להעשרת טעם המסה הכהה ניתן להוסיף לקקאו 2 כפות גדושות אבקת נוגט.