מתוך ספר המתכונים של

עוגת גבינה אפויה

.
רשימת הכלים הנדרשים לקורס זה
ניתן לרכוש כלים וחומרי גלם בהנחה באתרי העסקים הבאים, בהנחה מיוחדת לבית הספר פירוליטה,
ולקבל הכל עד פתח הבית!
מר קייק
גרובשטיין
מטרפה (הנחה ומתנה)
עדן אריזות

מר קייק
כתובת אתר: www.mrcake.co.il
קופון: פירוליטה (בעברית)

גרובשטיין
כתובת אתר: www.grubstein.co.il
קופון: PIR2023

מטרפה (הנחה ומתנה)
כתובת אתר: matrefa.com
קופון: 154600

עדן אריזות
כתובת אתר: eden-p.com
קופון: Eden5

רינג עגול קוטר 18-20 ס"מ גובה 6 ס"מ
תבנית תנור עמוקה
מסגרת מחוררת 20*20 גובה 2 ס"מ
מסגרת מלבנית 21*33 גובה 4 ס"מ
תבנית שקעים מלבניים בדוגמה שאוהבים באורך 14 ס"מ לפחות
מערוך דסקיות (אופציונלי)- מודגם בשיעור הטארט
מיקדים עגולים קוטר 6 ס"מ
תבנית שקעים סיליקומרט 11192 קוטר 6 גובה 4
פלטה מדורגת
לעוגת הגבינה
510 גר' קרם צ׳יז/ גבינת שמנת 30% שומן
150 גר' סוכר
5 גר' וניל
110 גר' ביצים
15 גר' חלמון
20 גר' קורנפלור
75 גר' שמנת מתוקה 38%
190 גר' יוגורט 4.5%
גרידה מלימון אחד

אופן ההכנה

הכנת עוגת הגבינה
מרככים את הגבינות (יוגורט, שמנת מתוקה וקרם צ׳יז) במיקסר עם וו גיטרה או בלון הקצפה עד לקבלת מסה אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים חלמון וניל סוכר ביחד.
מערבבים את שתי המסות ביחד בהקצפה קצרה במהירות בינונית כדי לא להכניס אויר לא רצוי.
מוסיפים את הגרידה.
מפרישים קצת מהמסה הנוזלית לקערה קטנה ומערבבים עם הקורנפלור (שלא יהיו גושים במסה) ומחזירים למסה שבקערה.
מערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת מסה אחידה.
סוגרים את הרינג (קוטר 20 גובה 10) ב-3 שכבות איטום כמודגם בשיעור.
שוקלים לתוך הרינג 900 גר' מסה.
אופים על 150 מעלות באמבטיית מים כשעה עד שעה וחצי.
מקררים את העוגה במקרר, מינימום 4 שעות ומחלצים אותה.