מתוך ספר המתכונים של

עוגת גבינה מנומרת

.

כ -12 מנות אישיות בגודל 10*10

לעוגת הגבינה
500 גר' גבינת שמנת או מסקרפונה
500 גר' שמנת מתוקה
100 גר' סוכר
50 גר' מים
120 גר' חלמון
50 גר' מסת ג'לטין
50 גר' קקאו
גרידת הדרים- אופציונלי
__________
סה"כ 1,355 גר'

אופן ההכנה

הכנת עוגת הגבינה
מקציפים את השמנת המתוקה למרקם עמיד ושומרים במקרר.
מכינים סירופ סוכר עם המים והסוכר עד 116 מעלות.
במקביל מקציפים את החלמונים וברגע שהסירופ חם שופכים על החלמונים במהירות הכי גבוהה,
שופכים את מסת הג'לטין המומסת לתוך הקערה וממשיכים עד שהמסה תתקרר.
מרככים את גבינת השמנת ומקפלים עם הפאט א בומב והשמנת,
מפרישים 1/4 מהמסה הלבנה ומערבבים עם הקקאו בפעמיים.
בתוך מסגרת 30*40 שמים דף גיטרה ומזלפים פנימה עיגולים של מוס קקאו,
מקפיאים עד שהמוס יהיה מספיק קשה.
אחרי קירור או הקפאה מזלפים את המסה הלבנה ומשטחים עם פלטה,
מקררים את העוגה ואחרי קירור פורסים אותו עם סכין חם לקוביות או מלבנים.
מקפיאים לחצי שעה לפני שהופכים.