מתוך ספר המתכונים של

פארי ברסט פיסטוק

.

כ-20 פארי ברסט

לבצק רבוך:
150 גר' מים
150 גר' חלב
150 גר' חמאה
6 גר' מלח
6 גר' סוכר
175 גר' קמח רב תכליתי
275 גר' ביצים (2/3 4 בגודל L)
לסבלה:
100 גר' חמאה
100 גר' סוכר
130 גר' קמח רב תכליתי
15 גר' קקאו
מעט צבע ירוק על בסיס שמן
לקרם דיפלומט פיסטוק:
400 גר' חלב
100 גר' חלמונים (מ 5 ביצים בגודל )L
100 גר' סוכר
40 גר' קורנפלור
100 גר' מחית פיסטוק
8 גר' אבקת ג'לטין מהול ב 48 גר' מים
400 גרם שמנת מתוקה מוקצפת למרקם יוגורט

הוראות הכנה:

הכנת בצק רבוך:
מרתיחים מים, חלב, סוכר ומלח,
מנמיכים את הלהבה למינימום,
מוסיפים את כל הקמח,
וממשיכים לערבב על להבה בינונית עד לאיסוף הבצק סביב כף העץ.
מצננים במיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את הביצים בהדרגה עד לקבלת מרקם נכון.
מזלפים עם צנטר משונן צפוף בקוטר של 1.2 ס"מ חישוק בקוטר פנימי של 4 ס"מ, על פי התמונה.
אופים על 170 מע' טורבו 26 דקות,
באמצע פותחים דלת תנור פעם אחת להוצאת אדים.
הכנת הסבלה:
מחלקים את החמאה לקוביות ומעבדים את כל החומרים יחד רק עד לאיחוד.
משטחים בין 2 ניירות אפייה ללא קו תפר לעובי 3 מ"מ ומקפיאים.
קורצים עיגולים במיקד גדול ומיקד קטן יותר לפי קוטר חיצוני ופנימי של חישוק הבצק הרבוך.
מחלקים כל חישוק ל 2,
ומניחים על הבצק לפי התמונה.
ניתן לפזר על החצי השני פיסטוק גרוס כמו בתמונה.
הכנת קרם דיפלומט פיסטוק:
מניחים את החלב בקלחת,
מפרישים כ 1/3 כוס וטורפים בקערית עם החלמונים הסוכר והקורנפלור.
מרתיחים את החלב ויוצקים אותו תוך כדי טריפה על תערובת החלמונים,
מחזירים הכל לקלחת וטורפים על להבה בינונית עד הסמכה,
מצננים.
טוחנים עם מחית פיסטוק ויוצקים בזרזיף דק תוך כדי טחינה את מסת הג'לטין לאחר התמצקות וחימום נקודתי במיקרוגל.
מקפלים עם השמנת ומקררים עד הזילוף,
מזלפים עם צנטר משונן צפוף על פי התמונה.