מתוך ספר המתכונים של

פיטיביה

.
לקרם שקדים
100 גר' חמאה
100 גר' אבקת סוכר
100 גר' ביצים
100 גר' שקדים טחונים
10 גר' קורנפלור
_______
סה"כ 410 גר'

אופן ההכנה

הכנת קרם שקדים
בעזרת מקצף במיקסר, או במטרפה ידנית,
מקציפים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת קרם,
מוסיפים את הביצים ומקציפים עד להומוגניות,
ובסוף מוסיפים את השקדים הטחונים עם הקורנפלור.
מקררים לילה, או עד השימוש.
הכנת פיטיביה
מזלפים לתוך עיגול בצק העלים קרם שקדים (בספירלה)
ומניחים את העיגול השני מעל.
מדביקים בעזרת מים.
הופכים את הפיטיביה ומברישים עם חלמון.
נותנים לו לנוח כשעתיים במקרר,
מברישים שוב וחותכים פסים כקישוט.
מקרים אותו 30 דקות עד שעה ואופים 30 דקות על 180 מעלות.