מתוך ספר המתכונים של

פרח פרסבורגר פרג

.
לבצק (להכנת 2 עוגות)
200 גר' חמאה רכה בקוביות/ חמאת קוקוס/ מחמאה/ שמן
90 גר' א. סוכר
2 גר' (1/2 כפית) מלח
60 מ"ל חלב
20 גר' חלמון (מ1 ביצה L)
25 גר' שמרים טריים
560 גר' קמח
למלית פרג (למילוי 2 עוגות)
150 גר' חלב/ חלב שקדים
75 גר' חמאה/ מחמאה
75 גר' סוכר אינוורטי/ דבש
QS גרידת לימון
150 גר' פרג טחון
150 גר' פירורי עוגה בחושה
הכנת הבצק
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה עם אבקת הסוכר והמלח.
מוסיפים חומרים רטובים: חלב וחלמונים, ומערבבים כמה שניות.
מפוררים פנימה את השמרים ומערבבים שוב.
מוסיפים את הקמח לעיבוד קצר במהירות נמוכה רק עד להתהוות הבצק.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים לקירור, עדיף לילה (מינימום שעתיים).
מחלקים לשישה חלקים שוים.
לכל עוגה מרדדים שלושה עלים ריבועיים בגודל 25*25 על גבי ניר אפיה ללא קו קיפול,
קורצים שלושה עיגולים עם רינג בקוטר 22-24 ס"מ.
ממלאים במילוי הפרג מעל העלה הראשון ומעל העלה השני,
חותכים ומעצבים לפרח כמודגם בסרטון.
מניחים להתפחה שניה כחצי שעה.
מברישים בביצה טרופה היטב.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כחצי שעה.
הכנת מלית הפרג
מרתיחים בקלחת חלב וחמאה, מוסיפים דבש או סוכר אינוורטי, גרידת לימון ופרג.
מכסים את הסיר ונותנים לתערובת להתבשל ולהתרכך (כ-10 דקות).
מכבים את האש, מוסיפים את פירורי העוגה ומערבבים לתערובת אחידה.
מצננים עד השימוש.

פירוליטיפ

בצק פרסבורגר הינו בצק שמרים פריך, ולכן מוסיפים את הקמח לקראת הסוף ובמינימום עיבוד והתעסקות.

אם יש ברשותך משטח שיש גדול, ניתן לרדד את כל הבצק לעלה אחד גדול ולקרוץ ממנו שישה עיגולים בבת אחת.

כל מקל דק כעוביו של עט עשוי להתאים לעיצוב הפרח. לדוגמה: ידית כף עץ, מכחולי אבקת איבוק ועוד.

מתכון מילוי הפרג שונה מהמליות המוכרות לך וטעים בהרבה...
עם זאת, ניתן להשתמש בכל מלית כהה אחרת שאוהבים. כגון: מילוי שוקולד, מילוי תמרים וכו'.