מתוך ספר המתכונים של

פרסבורגר פרג אמיתי

.

3 רולדות גדולות

לבצק:
200 גר' חמאה
60 גר' א.סוכר
כפית מחית וניל (אופציונלי)
10 גר' מלח
40 גר' חלמונים (2 בגודל L)
500 גר' קמח
150 גר' חלב/ מים
15 גר' שמרים טריים
מלית פרג
450 גר' חלב
225 גר' סוכר
224 גר' סילאן
224 גר' חמאה
כפית מחית וניל (אופציונלי)
450 גר' פרג טחון
114 גר' א.שקדים
גרידת לימון מ2 לימונים

הוראות הכנה:

הכנת הבצק:
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה,
אבקת סוכר וניל ומלח במשך מס' דקות.
כשמתקבל מרקם אוורירי מעט מוסיפים חלמונים בהדרגה
ומגבירים מעט את מהירות המיקסר.
מוסיפים את החלב והשמרים המומסים בתוכו בהדרגה.
מוסיפים את הקמח בבת אחת, ומערבבים רק עד קבלת בצק אחיד.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
הכנת מלית הפרג:
ממיסים בקלחת: חלב, סילאן,
סוכר, ווניל, גרידת לימון והחמאה בקוביות.
לאחר המסת החמאה מוסיפים את הפרג ואבקת השקדים ומערבבים היטב.
מנמיכים את האש ללהבה נמוכה וממשיכים לצמצם ולייבש את התערובת,
מבשלים עוד כרבע שעה ומידי פעם מערבבים עד קבלת תערובת יציבה ולא רטובה מידי.
מעבירים את התערובת לקערה ומכסים בניילון נצמד, מקררים במקרר.
הרכבה:
לאחר קירור מחלקים את הבצק ל 3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעובי 3מ"מ,
למלבן בגודל 20-30 ס"מ.
שוקלים כ 450 גר' מלית פרג קרה ומעצבים אותה לגליל באורך 26 ס"מ,
מניחים על עלה הבצק כמודגם בשיעור,
מקפלים צד אחד של עלה הבצק על הפרג וממשיכים לגלגל למצב מהודק וסוגרים מעט בצדדים כמודגם.
מושחים היטב בביצה ויוצרים דוגמה מעל כמודגם,
אופים בתנור מחומם מראש על 170 מעלות למשך כ 25 דק'
עד גוון שחום ויפה,

פירוליטיפ

בצק פרסבורגר יכול לשהות במקרר גם כמה ימים ללא חשש.